Budi dio koji nedostaje: Hvala vam što dokazujete da ništa nije nemoguće!

Allianz ParaSport

Većina hrvatskih paraolimpijaca otputovalo je za Rio de Janeiro gdje će na najvećem sportskom natjecanju Paraolimpijskim igrama od 7. do 18. rujna braniti boje Hrvatske u pet sportova – atletici, stolnom tenisu, plivanju, judu i streljaštvu, a u ponedjeljak im se u Riju pridružuju još četiri sportaša. Uz obitelji i prijatelje te navijače koji su ih osobno ispratili, podršku su im pružili i mnogi građani putem poruka ohrabrenja koje su se uoči njihova odlaska prikazivale na display površinama zračne luke Pleso kao dio Allianzove kampanje Budi dio koji nedostaje.

Za nas ste već sada pobjednici!

Sa i bez medalje naš ste ponos!

Hvala vam što nam dokazujete da ništa nije nemoguće!

Vi ste ono što nama nedostaje!

Borbeni, uporni i hrabri!

Svaka čast, zbilja ste nadahnuće i motivacija! –  samo su neke od gotovo 150 motivacijskih poruka koje su našim paraolimpijcima u proteklih nekoliko mjeseci na Facebooku ostavljali navijači kako bi im pružili podršku u pripremama i skorašnjem nastupu na Igrama, a sada su ih ovim porukama na najljepši mogući način i ispratili u nove pobjede.

Među sportašima koje poruke ohrabrenja navijača nisu ostavile ravnodušnima je i Sandra Paović, hrvatska predstavnica na Paraolimpijskim igrama u stolnom tenisu koja je prilikom odlaska kazala što očekuje od svog nastupa: “U Riju ću dati sve od sebe i odigrati najbolje što mogu kako bih osvojila zlato kojem se nadam. U posljednje četiri godine osvojila sam sve što sam željela i samo mi ova medalja nedostaje kao kruna moje sportske karijere, no svaki novi dan nosi novi meč pa znam da to neće biti nimalo lako. Možda nas nema u tako velikom broju ali imamo zaista kvalitetne sportaše pa vjerujem da možemo očekivati i odličja. Za sve nas koji se natječemo ovakve su poruke podrške navijača pritom dodatni ‘vjetar u leđa’ da damo 150 posto.”

Kampanja Budi dio koji nedostaje pokrenuta je u suradnji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i njegovog ponosnog sponzora Allianza Zagreb kako bi se potaknuo interes hrvatske javnosti za paraolimpijski sport te smanjila razlika u odnosu prema sportašima s invaliditetom i onima bez invaliditeta.

“Znamo da je san svakog sportaša imati snažnu podršku s tribina jer ih ona tjera da budu još brži, bolji i jači. Vjerujemo da smo kampanjom Budi dio koji nedostaje uspjeli ‘probuditi’ navijače i u prvi plan staviti strast paraolimpijaca prema sportu te njihovu upornost i odricanja na putu prema sportskim uspjesima jer to je ono što čini svakog vrhunskog sportaša, bez obzira na to ima li on kakav invaliditet ili ne. Sigurni smo da će se naši branitelji medalja, svjetski rekorderi i europski prvaci sjetiti ovih iskrenih poruka navijača na svojim nastupima u Riju a mi ćemo ih nastaviti podržavati još snažnije, kako ovom kampanjom tako i u budućnosti,” izjavila je Vedrana Tonković, direktorica Market management sektora u Allianzu.

Allianz je jedan od najvećih globalnih partnera paraolimpizma koji u Hrvatskoj proteklih pet godina aktivno provodi projekte kojima pospješuje paraolimpijsku sportsku ponudu, dijeli znanje o paraolimpizmu ali i radi na brojnim društveno odgovornim projektima, uključujući radionice za predstavnike medije održane ususret Paraolimpijskim igrama u Riju.

Hrvatski su nas paraolimpijci osvajanjem pet olimpijskih odličja prije četiri godine u Londonu učinili ponosnom nacijom, a sada im se pruža prilika da još jednom pokažu kako je Hrvatska nezaobilazna na svjetskoj sportskoj sceni. Za mnoge od njih Paraolimpijske igre u Riju bit će vrhunac sportske karijere, a pratiti njihova postignuća i postati njihov vjerni navijač možete na www.budidiokojinedostaje.hr. (Foto: Allianz ParaSport)

PARAOLIMPIJCI