Bušlje pozitivan, HEP kup otkazan: Nadam se da će sve što prije proći

Andro Buslje

Vaterpolist zagrebačke Mladosti i kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Andro Bušlje pozitivan je na Covid-19. Jedan od najboljih svjetskih bekova testirao se jučer u skladu s planiranim testiranjem hrvatske vaterpolske reprezentacije ususret HEP kupu. Nalazi ostalih hrvatskih reprezentativaca su negativni.

“U petak smo se svi testirali, danas sam dobio pozitivan nalaz. U izolaciji sam, čekam detaljne upute epidemiologa. Nadam se da će svi ostali suigrači ostati zdravi kao što im je test pokazao i da će meni bolest proći što prije kako bismo se mogli svi skupa vratiti u bazen i trenirati kao prije,“ izjavio je Bušlje.

“Iako su testovi svih ostalih igrača i članova stožera bili negativni, bili smo primorani odgoditi održavanje međudržavnog turnira HEP kup, planiranog za 26. do 28. listopada u Zagrebu,” piše u priopćenju HVS-a.

Uz Hrvatsku, trebale su nastupiti reprezentacije Crne Gore i SAD-a.

“Sportski gledajući, iznimno nam je žao što u ovom trenutku ne možemo organizirati turnir, ali smo potpuno svjesni kako je zdravlje naših igrača, članova stožera, svih djelatnika uključenih u organizaciju turnira, kao i gostujućih momčadi te gledatelja, apsolutni prioritet. Iskreno se nadamo kako ćemo u skoroj budućnosti uspjeti organizirati ovaj turnir, o čemu ćemo javnost pravodobno izvijestiti,” izjavio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI