Čak pet Hrvatica u lovu na titulu pobjednice WTA Croatia Bol Opena: Emotivno sma vezana za turnir

Tena Lukas

Zvučna imena ženskog tenisa, među njima i 13 dama koje su trenutačno rangirane u Top 100 tenisačica svijeta, od 7. do 12. lipnja okupljaju se u Bolu na 15. WTA Croatia Bol Openu. Dolazak kreme ženskog tenisa na Brač označava i početak ljetne sezone, a u tom velikom happeningu, kojeg bismo s obzirom na dobro poznate okolnosti mogli nazvati i pravim podvigom, ove će godine sudjelovati i nikad veći broj hrvatskih tenisačica.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Konjuh (@anakonjuh)

Na poziv organizatora na Bluesun teniskim terenima u Bolu zaigrat će Ana Konjuh, Jana Fett, Tereza Mrdeža, Tena Lukas i Bernarda Pera.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jana (@janafett)

Ana Konjuh dobro je poznato ime hrvatskog tenisa. Tenisko čudo iz Dubrovnika, kako su joj govorili kad je praktički kao djevojčica osvajala medalje na juniorskim natjecanjima, pa i bila prva juniorka svijeta, trenutačno je 144. na WTA ljestvici. Životni joj je san osvojiti Grand Slam, posebice Wimbledon, no nakon ozljede koja ju je dugo mučila, za ovu će 23-godišnjakinju Bol biti prilika za veliki povratak. Da je u dobroj formi potvrdila je nedavno u Beogradu gdje je izborila finale, no zbog ozljede kuka ipak je morala predati meč Španjolki Pauli Badosi.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Bernarda Pera (@bernardapera)

Iako nastupa pod američkom zastavom, gdje je zbog boljih uvjeta otišla sa 16 godina, 26-godišnja Zadranka Bernarda Pera u Hrvatskoj je doma. Najbolji plasman u karijeri bilo joj je 59. mjesto, cilj joj je ući u Top 50, a igranje na turniru u Bolu jedva čeka. Velika podrška joj je otac koji ne propušta WTA Croatia Bol Open.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tereza Mrdeza (@mrdezatereza)

Porečanka Tereza Mrdeža od malih je nogu naviknuta na red, rad i disciplinu. Nakon nekoliko operacija i činjenice da ju je sponzor napustio nakon prve operacije i četiri godine „vjernosti“, ova tridesetogodišnjakinja i dalje sa strašću sudjeluje na turnirima, baš kao i Kaštelanka Tena Lukas, koje će na Bolu imati priliku odmjeriti snage s nekim od najbolje rangiranih tenisačica iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, Italije, Kine…

“Iznimno se veselim ovom turniru jer igrati u Bolu za mene znači igrati doma. Osim toga nije tajna da sam za turnir emotivno vezana jer u njegovoj organizaciji sudjeluje moja obitelj. Uz brata Feliksa, u najužem timu je i sestra Tajna koja je i sama bivša tenisačica, pa je ovo jedinstvena prilika za obiteljsko druženje“, kaže dvadesetšestogodišnja Tena.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tena Lukas (@tenalukas)

Na bolski turnir vraćaju se i sve dosadašnje pobjednice – Mandy Minella iz Luksemburga, Aleksandra Krunić iz Srbije i Slovenka Tamara Zidanšek – ali i Jana Fett, kojoj je ovo jedan od najdražih turnira.

TENIS