Čaleta-Car: Moramo se postaviti kao doprvaci svijeta; Kramarić: Neće biti tako jednostavno kako izgleda na papiru

Caleta Car

Hrvatska nogometna reprezentacija marljivo se priprema za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u četvrtak na Maksimiru protiv Azerbajdžana.

U sjajnoj golgeterskoj formi je Andrej Kramarić i napadač Hoffenheima nada se kako će tako nastaviti i u reprezentativnom dresu…

“Bilo bi mi drago nastaviti tim putem i nadam se da će tako uistinu i biti, dat ću sve od sebe. Svjesni smo da u ovoj skupini možda neće biti tako jednostavno kako izgleda na papiru. Moramo startati kako treba pa da nemamo problema kao i inače u kvalifikacijama. Svi danas znaju igrati obrambeni blok, što nama ponekad ne paše…”

“Najviše će se ipak pitati nas. Najveći će naš problem biti tuđi motiv, zato moramo od prve minute krenuti usredotočeno. Bili smo drugi na svijetu, ali bez koncentracije možemo upasti u probleme. Moramo igrati kako svjetskim doprvacima dolikuje, treba biti na razini na koju smo naše navijače naučili,” naglasio je Krama.

Vatrene u nedjelju očekuje i gostovanje u Budimpešti.

“Moglo bi biti problema, svi su motivirani protiv nas. Neće biti lako u Mađarskoj, rasprodali su stadion u jednom danu i znamo da nas čeka paklena atmosfera. No, ima vremena za razmišljanje o Mađarskoj, treba prvo pokušati pobijediti Azerbajdžan.”

Branič Duje Čaleta-Car čeka svoju priliku…

“Napokon je sve sjelo na svoje mjesto, početak je bio težak i očekivao sam bolje. Ipak, i to je dio prilagodbe, sada igram stalno, pobjeđujemo, u igri smo za Europu. Sretan sam, zadovoljan, u dobroj formi i pun sam samopouzdanja.

“Atmosfera je sjajna, volimo biti na okupu, pogotovo nakon par mjeseci. Jedva čekamo treninge i utakmice, spremni smo za četvrtak. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom rezultatu. Damo li 100 posto, ne bi trebalo biti problema,” prenosi hns-cff.hr.

“Azerbajdžan ne treba podcijeniti. Moramo se postaviti kao doprvaci svijeta, i znamo što nam ova tri boda donose. Najvažnije je dobro započeti kvalifikacije,” poručio je Duje za kraj.

NOGOMET