Červar: Igrali smo bolje nego na prošlom Euru; Stepančić: Bili smo spremni za nešto više, 30 minuta protiv Brazila nas je odvojilo od toga

Hrvatska HRS

Hrvatski rukometaši su porazom od Švedske 28:34 završili svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj na šestom mjestu.

Červar nije mogao računati na Duvnjaka, a priliku je dao i igračima iz drugog plana, poput Bećirija, Jotića, Vide…

Ivanu Stevanoviću ovo je bila posljednja utakmica u dresu Lijepe naše…

Na kraju, Stepančić je pet puta bio strijelac, a mladi Šipić dodao je četiri gola.

Dvoboji za medalje na rasporedu su u nedjelju, od 14.30 sati Francuska i Njemačka igraju za broncu, dok se za prvu titulu u svojoj povijesti od 17.30 sati bore domaćin Danska i Norveška.

“Sigurno je da smo se htjeli oprostiti pobjedom. Bit će vremena za analizu. Ne bih rekao da je Švedska bila prejaka. Bila je dovoljno dobra koliko je trebala. Iskoristila je naše pogreške. U prvom smo dijelu imali 12 tehničkih pogrešaka, što takva reprezentacija jako dobro kažnjava. Mislim da je izbornik dobro odlučio što nije forsirao stizanje rezultata već je dao priliku svima. Vidim više pozitivnih stvari nego negativnih kroz cijelo prvenstvo, izuzev današnje utakmice koja rezultatski nije imala neki značaj. Imali smo 30 loših minuta cijelo prvenstvo, to je ono prvo poluvrijeme protiv Brazila koji nas je koštao nečeg višeg. Rekli smo prije prvenstva da dolazimo po kvalifikacije, to smo ostvarili. Naravno, kroz prvenstvo smo sami sebe uvjerili da bismo mogli ostvariti nešto više. Mislim da smo i bili spremni, ali nas je tih 30 minuta odvojilo od toga,” poručio je za HRT Stepančić nakon završetka natjecanja.

 

“Švedska je bila bolja. Bili smo umorni i nismo bili kompletni. Igrali smo bez Domagoja Duvnjaka, s nama više nije Cindrić, a Karačić i Horvat su igrali ozlijeđeni. Obrana nam nije bila čvrsta kao tijekom cijelog turnira. Dao sam priliku nekim igračima koji su manje igrali. Kada na turniru sa svim problemima koje smo imali, došli smo bez pet igrača, ipak pobijedimo europskog i svjetskog prvaka i osiguramo nastup u kvalifikacijama možemo biti apsolutno zadovoljni,” poručio je izbornik Červar.

“Bio je kod nas izraziti timski duh, zajedništvo igrača, ginuli su jedan za drugoga. Igrali smo bolje nego na Europskom prvenstvu prije godinu dana. Bili smo kompaktni, pokazali čvrstinu i snagu, imali smo snage vratiti u meč, obrana nam je bila izvrsna. Ne preostaje mi ništa već da dečkima čestitam,” dodao je za HRT te istaknuo:

“Pokazali smo novu kvalitetu mladih igrača, kao na primjer Šipić i Mandić. Afirmirali smo dva nepoznata igrača na ovako velikom prvenstvu. Možemo i s ponosom otići kući i biti zadovoljni s ciljem koji smo ostvarili. Uskoro se okrećemo sljedećim obavezama.”

 

Červar je najavio kako bi želio ostati na klupi do kraj ciklusa i Olimpijskih igara u Tokiju. Iduće veliko natjecanje je Europsko prvenstvo u siječnju naredne godine, kojem su domaćini Austrija, Švedska i Norveška.

HRVATSKA: Šego, Stevanović; Duvnjak, Stepančić 5, Vida, Horvat 2 (1), Karačić 3, Štrlek 2 (1), Musa 2, Jotić, Mandić 2, Slišković 1, Vranković 3, Šipić 4, Bičanić 3, Bećiri 1

RUKOMET