Červar: Moramo se maksimalno mobilizirati!

Zlatko Horvat, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorit će Svjetsko prvenstvo u Egiptu utakmicom protiv Japana, u petak od 18 sati po našem vremenu.

Upravo je Japan bio prvi suparnik Hrvatskoj nakon samostalnosti, 14. siječnja 1991. godine, a utakmica u zagrebačkoj Kutiji šibica završena je rezultatom 23:23.

U sastavu su tada bili Tonči Peribonio, Vlado Šola, Goran Stojanović, Ivo Glavinić, Nenad Kljaić, Ivica Obrvan, Iztok Puc, Ratko Tomljanović, Bruno Gudelj, Stjepan Obran, Tomislav Farkaš, Robert Ipša i Željko Zovko. Izbornik je bio Josip Milković, a njegov pomoćnik upravo Lino Červar.

“Jako je složeno natjecanje, odnosno uvjeti, ali drago mi je da se dečki polako prilagođavaju i jedva čekam da počne prva utakmica s Japanom. Ne smijemo nikako sebi dozvoliti da mislimo da će utakmica biti laka. Mislim da su oni jedna reprezentacija u dizanju, domaćini Olimpijskih igara, uigrani su. Mi se moramo maksimalno mobilizirati, jer su iznimno pokretljivi, dosta anticipiraju u dubini, imaju dvije sjajne obrane, tako da moramo biti jako oprezni,“ najavio je izbornik.

“Svi smo koncentrirani maksimalno, atmosfera je sjajna i jedva čekamo da počne utakmica. Analizirali smo ih, nezgodni su jako, brzi u kontri, igraju nezgodnu 5-1 obranu. Ali mislim da neće biti problema i da ćemo s našim sjajnim srednjacima to rješavati. I naravno, obrana mora biti dobra. Družimo se međusobno, pijemo kave, igramo PlayStation. I naravno, u mislima smo s Domovinom, igrat ćemo za njih, mislimo na Petrinju i okolicu, znamo da su i oni mislima uz nas, i ginut ćemo za Hrvatsku,“ dodao je David Mandić.

(Foto: HRS)

RUKOMET