Červar odabrao 28 Kauboja za Euro u Hrvatskoj: Sve me nekako podsjeća na Portugal!

Červar

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis 28 igrača na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja 2018. održava u Hrvatskoj.

Pripreme za Europsko prvenstvo na rasporedu su od 18. do 24. prosinca te od 26. do 31. prosinca u Ivanić-Gradu. Završna faza priprema počet će 1. siječnja 2018. u Splitu, a u sklopu te faze priprema odigrat će se i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u Spaladium Areni.

Popis 28 reprezentativaca za EHF EURO 2018:

Filip Ivić – HC PGE Vive Kielce
Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Ivan Vida – RK Dubrava
Ivan Čupić – RK Vardar
Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
David Mandić – RK Izviđač Ljubuški
Marino Marić –MT Melsungen
Željko Musa – SC Magdeburg
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Kristian Bećiri – RK Celje Pivovarna Laško
Igor Vori – RK PPD Zagreb
Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
Halil Jaganjac – RK Metalurg
Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
Igor Karačić – RK Vardar
Lovro Jotić – HC Aalborg Handbold
Luka Cindrić – RK Vardar
Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
Mario Vuglač – RK PPD Zagreb
Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

Izbornik Lino Červar najavio je početak priprema za Europsko prvenstvo: ”Imamo sedam mladih i pet novih igrača te njih devet koji su visoki preko dva metra. To je bitno. Problem je što nećemo imati cijelu momčad na okupu tijekom cijelih priprema. U prvoj fazi priprema u Ivanić-Gradu od 18. do 24. prosinca neće biti Nijemaca i još nekih, dok će se veći dio njih priključiti od 26. prosinca. Završne pripreme počinju 1. siječnja u popodnevnim satima u Splitu i tamo smo sve do početka Prvenstva. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca. Bitno je imati tehničko-taktičku pripremu, psihološku te fizičku spremu.”

”Moramo odrediti cilj. Nije nam lako i nikada nismo imali težu situaciju. Sve me nekako podsjeća na prvenstvo u Portugalu. Ako želimo nešto napraviti na ovom prvenstvu, moramo to postići preko najjačih reprezentacija. Domaćini smo i zbog toga pored svih problema moramo gledati prema mjesecu jer kažu ako i napraviš pogrešku, svejedno si među zvijezdama. Znamo da će biti teško doći do medalje. Reprezentacija treba biti tim bez zvijezda i sretan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podnijeti odgovornost. Igrač mora biti pobjednik ne samo fizionomijom, već i karakterno”, nastavio je izbornik Červar.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac istaknuo je da Savez ima veliku podršku svih važnih državnih struktura: ”Europsko prvenstvo je sve bliže. Neću ulaziti u struku previše. Reći ću samo da smo izabrali ono najbolje što imamo i nadamo se uspjehu. Što se tiče organizacije Eura, želim istaknuti da imamo veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, Ureda za sport i pojedinih Ministarstava”, te istaknuo kako je utakmica otvaranja Eura protiv Srbije rasprodana: ”Ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema, a za ostala dva susreta u skupini ima još oko 20% dostupnih ulaznica. HRS je svim rukometnim djelatnicima i županijskim savezima omogućio povlaštene ulaznice i svi su iskoristili to pravo. Unatoč svim problemima koje smo imali sa Splitom, sve je riješeno i organizacija će biti na vrhunskom nivou. Pozivam sve navijače da na vrijeme osiguraju ulaznice i navijaju za Hrvatsku na svim utakmicama.”

”Koristim ovu priliku da pozovem i medije i navijače da nam budu velika podrška u stvaranju pozitivne atmosfere. Želim da se svi zajedno ujedinimo u navijačku Hrvatsku i da konačno možemo reći da imamo pravog osmog igrača na terenu koji će u svakoj sekundi na svakoj utakmici nositi Hrvatsku navijanjem. Također, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske, sponzorima i poslovnim partnerima koji su nas odlučili podržati u ovim teškim vremenima. To je izuzetno bitno za hrvatski sport i rukomet i nakon samog Europskog prvenstva”, za kraj konferencije za medije rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac koji se složio sa svima da je podrška navijača najvažnija u nadolazećim tjednima.

Popis reprezentativaca za prvu fazu priprema u Ivanić-Gradu:

Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
Filip Ivić – HC PGE Vive Kielce
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
Leon Šušnja – RK PPD Zagreb
Ivan Vida – RK Dubrava
Igor Vori – RK PPD Zagreb
Mario Vuglač – RK PPD Zagreb
Ivan Čupić – RK Vardar
Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
Halil Jaganjac – RK Metalurg
Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
Igor Karačić – RK Vardar
Luka Cindrić – RK Vardar
Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
Kristian Bećiri – RK Celje Pivovarna Laško
Luka Stepančić – RK Paris Saint-Germain Handball
Jakov Vranković – HC Grundfos Tatabánya

RUKOMET