Červar: Oduševljen sam kako smo igrali! Stepančić: Kao da smo bili kod kuće!

Hrvatska, Zug, HRS

U petom kolu kvalifikacija za EURO 2020 hrvatska muška rukometna reprezentacija ostvarila je pobjedu protiv Švicarske 33:28, osigurala prvo mjesto u skupini, što će joj u ždrijebu donijeti nešto lakše suparnike.

Napad Hrvatske predvodili su Luka Stepančić s osam i Domagoj Duvnjak sa sedam pogodaka, dok je Marko Mamić zabio šest. Fantastičan u drugom poluvremenu na vratima Hrvatske bio je Matej Ašanin s devet obrana.

Izbornik Červar pohvalio je svoju momčad: “Oduševljen sam kako smo igrali, igrali smo strašno iako smo došli bez šest igrača. Mislim da smo pružili vrhunsku igru i moderan rukomet. Zahvaljujem i gledateljima koji su nas došli bodriti. Šaljemo poruku zašto idemo u Austriju i koji su nam ciljevi, veliki su nam ciljevi jer imamo tim, imamo dečke skromne i gladne pobjede i mislim da je to ono bitno za uspjeh. Za Belgiju u Poreču trebamo podršku, da dođu svi i da pozdrave dečke i da završimo u miru ovu sezonu, s najavama što će slijediti sljedeće godine.”

Hrvatska je u Švicarskoj bila bez Luke Cindrića, Igora Karačića, Marina Šege, Domagoja Pavlovića, Marina Marića…

“Sad sam trenutno fasciniran ovom podrškom, znao sam da ima naših ljudi u inozemstvu, imali smo strašnu podršku u Münchenu, kasnije čak i u Kölnu. Očekivali smo i danas, ali ovo je kao da smo igrali kod kuće. Hvala svima koji su došli. Imali smo dosta izostanaka, par nas je moralo povući više, ali uz ovakvo navijanje, nađeš i dodatnu energiju. Znali smo i ulogu i pobjedom smo osigurali prvo mjesto. Mislim da je bilo puno dobrih stvari i par situacija koje su mogle bolje. Obrana je bila sjajna, čestitao bih Mateju Ašaninu koji je odigrao strašno, na kraju kad je trebalo privesti utakmicu kraju, imao je par sjajnih obrana. Uglavnom, mislim da izbornik ima puno stvari s kojima mora biti zadovoljan. Pozivam sve koji mogu da nas dođu podržati u Poreč na zatvaranje ovih kvalifikacija,” dodao je Stepančić.

“Odlična utakmica, malo smo na početku krenuli u grču, ispalo je par lopti, ali brzo smo izašli iz grča. Odigrali smo stvarno odličnu utakmicu u napadu i obrani. Moram naglasiti da nam je u tome puno pomogla ova predivna publika, stvarno nismo očekivali ovoliku podršku, doslovno smo se osjećali kao da igramo u Hrvatskoj, a ne u Švicarskoj. Nadam se jednako dobroj, ako ne i boljoj atmosferi u Poreču,” istaknuo je Marin Šipić.

Hrvatska će kvalifikacije zaključiti susretom protiv Belgije u Poreču 16. lipnja.

(Foto: HRS)

RUKOMET