Čilić: Mayer me već dobio u Wimbledonu. moram se dobro pripremiti!

Instagram, Wimbledon

Marin Čilić može biti izuzetno zadovoljan kako je ušao u ovogodišnje izdanje Wimbledona. Uvjerljiva pobjeda nad neugodnim suparnikom može samo donijeti dodatno samopouzdanje pred nastavak natjecanja…

“Dosta težak ždrijeb za prvo kolo, kao što sam spominjao. Kohlschreiber je veoma opasan igrač na travi, dobivao me u prošlosti. Ušao sam u meč s dobrim samopouzdanjem, iskoristio sam prvu break loptu koju sam imao za dobivanje prvog seta. Nakon toga trenutka mislim da sam bio puno opušteniji i agresivniji na terenu, odservirao sam fenomenalno, opet bez izgubljenog servisa i s tim sam veoma zadovoljan. Bez puno potrošene energije idem u nastavak turnira,” rekao je Marin nakon pobjede.

Idući protivnik mu je još jedan njemački tenisač, Florian Mayer, koji ga je već dobio u All England Clubu…

“On preferira travnatu podlogu, tu me dobio na Wimbledonu prije nekoliko godina. Također, može biti veoma neugodan i zna igrati na travi. Moram se pripremiti dobro i nastaviti koncentrirano i nadam se da mogu proći.”

Utorak će biti dan odmora za Čilića: “Dan će biti dosta lakši, gledajući na mentalnu pripremu. To je veoma bitno da se na slobodne dane igrač može relaksirati. Trenirat ću sat i pol, odaridt ćemo dio treninga koncentraciju na udarce, a nakon toga teretana pa ručak, odmor, gledanje tenisa i spremanje za novi meč.”

Mirjana Lučić – Baroni imala je 5:0 u trećem setu, no, nije uspjela proći u drugo kolo: “Nevjerojatno, ne mogu razumjeti što se danas dogodilo! Odigrala sam katastrofalno. Imala sam čak i meč-loptu, imala sam dosta prilika, ali nisam uspjela završiti.” (Foto: Instagram)

TENIS