Čilić ‘nije na 100 posto’, Ajduković igra drugi: Gledat ćemo što je najbolje za reprezentaciju

HTS

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj izvukao je iz šešira lopticu s imenom Zizoua Bergsa i tako odredio raspored igranja u susretu Hrvatske i Belgije u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa ovog vikenda. Naime, izvučeni Bergs (131. na ATP listi) najbolje je rangirani belgijski tenisač, koji prvog dana prema pravilima za suparnika ima drugorangiranog hrvatskog tenisača u prijavljenoj postavi, a to je Marin Čilić (1044.). Taj će meč u Gradskoj sportskoj dvorani – Areni Varaždin početi u subotu u 14 sati, nakon čega će u akciju Duje Ajduković (125.) i Joris De Loore (192.).

“Moram za početak spomenuti svoje fizičko zdravlje. Od povratka iz Australije imao sam teškoća s koljenom i od tada pokušavam sanirati tu ozljedu. Posljednjih nekoliko dana je išlo jako pozitivno. Iskreno, nisam još na 100 posto, vidjet ću još kako će tijelo reagirati i hoću li biti spreman za meč. Što se mentalne pripreme tiče svakako sam spreman i bilo bi mi veliko zadovoljstvo nastupati za reprezentaciju i dati svoj doprinos. U svakom slučaju i da pokušamo doći do pobjede u susretu.“

Znači li ovakva konstatacija da se može dogoditi da Marin u subotu ne zaigra?

“Da, znači da postoji mogućnost da neću igrati. Veća je da ću igrati nego da neću, ali vidjet ćemo situaciju. Između izvlačenja i meča je više od 24 sata.“

Duje Ajduković će igrati drugi, čeka ga tenisač koji je od njega lošije plasiran za sedamdesetak mjesta.

“Znalo se, naravno, da ja igram protiv njihovog drugog igrača, samo ne i kada. Možda je ovakav ishod i dobar, jer Marin ima više iskustva, pa to nama ide u prilog. Znali smo od trenutka kad je David Goffin otkazao tko će igrati s njihove strane u pojedinačnim mečevima. Ja ih poznajem, znam kako igraju, tako da neće biti nepoznanica“, rekao je Duje Ajduković.

Program u nedjelju počet će okršajem parova (13 sati) za koji su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić s hrvatske, te Sander Gille i Joran Vliegen s belgijske strane. Nakon toga slijedi meč Ajduković – Bergs, te dvoboj Čilića i De Loorea.

TENIS
Tagged with: