Čilić stipendijama daje podršku darovitoj djeci: Iz osobnog iskustva znam koliko je teško ostvariti svoje snove

Čilić zaklada

“Svako dijete ima fundamentalno pravo na ostvarivanje svog punog potencijala!” Upravo je to nit vodilja koja je našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića potakla na ideju da kroz sustavnu pomoć doprinese zajednici, prvenstveno djeci i mladima. Tako je s radom krenula Zaklada Marin Čilić, koja kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svatko ima priliku slijediti i ostvariti svoje snove, a danas je objavljen natječaj za novi projekt – dodjelu stipendija klasičnim mladim glazbenicima i sportašima te školama, koji traje do 22. studenog 2018. godine.

Cilj projekta je pružiti podršku darovitoj djeci i mladima, koje okolnosti, poput nedostatka financijskih sredstava, sprječavaju da usavrše svoje vještine i ostvare svoje snove.

“Mi u Zakladi čvrsto vjerujemo da svako dijete u sebi ima neograničeni potencijal. Ako vjeruješ u sebe, radiš marljivo i ako imaš adekvatnu podršku, možeš ostvariti svaki san. Iz osobnog iskustva znam koliko je to teško stoga je cilj ovog projekta, ali i svih ostalih projekata koje je Zaklada već provela i koje planira provesti u budućnosti, upravo to – biti podrška djeci u ostvarivanju njihovog maksimalnog potencijala i njihovih snova,” izjavio je Marin Čilić čija Zaklada za proljeće i ljeto priprema još dva zanimljiva projekta.

Natječaj za stipendije otvoren je do 22. studenog, a dodjeljuju su u nekoliko kategorija – jedna top stipendija studentu klasične glazbe, četiri stipendije za učenike osnovne i srednje glazbene škole, pet stipendija za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu te jedna donacija školi za obnovu laboratorija prirodnih znanosti (kemija, fizika, informatika, biologija) uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala ili sportske opreme i slično, a prednost se daje kandidatima koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa.

“Jako smo sretni što smo krenuli s projektom stipendija te vjerujemo da je on samo prvi u nizu brojnih drugih koji će slijediti u budućnosti. Nadamo se da će natječaj biti motivacija djeci i mladima da nastave marljivo raditi, a ovim ih putem pozivamo da se prijave kako bismo zajedno ostvarili njihove snove,” dodala je Nevena Mrkonjić, direktorica Zaklade Marin Čilić.

Neki od uvjeta prijava koji su raspisani natječajem su da kandidati moraju biti hrvatski državljani te moraju imati dobar prosjek ocjena, a između ostalog će morati priložiti i motivacijsko pismo. Sve uvjete natječaja kao i ostale informacije oradu Zaklade Marin Čilić mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

Zaklada je od svog osnivanja već odradila nekoliko uspješnih projekata i donacijskih večera. U vrijeme blagdana i božićnog darivanja Marin je posjetio dva doma za nezbrinutu djecu u Hrvatskoj.U Rio de Janeiru posjetio je djecu iz favela koja sudjeluju u jednom socijalnom projektu gdje je održao trening i motivacijsko predavanje. Donirana su novčana sredstva za obnovu laboratorija fizike i kabineta povijesti i geografije u srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata. Riječ je o izvrsnoj školi koja uz jako skromnu infrastrukturu postiže nevjerojatne rezultate sa svojim učenicima. Ovog je ljeta Zaklada pomogla donacijom teniski kamp za djecu koji je organiziran besplatno u Vukovaru.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Hey everyone! We are excited to officially join the Instagram community! Our first post tells more about the music, sports and science grants we are offering to students in Croatia! We will be sharing more stories about our projects and the things we believe in, so stay tuned! Pozdrav svima, i mi smo se pridružili Instagramu! Pratite nas kako biste saznali više o našim projektima i stvarima u koje vjerujemo. Naš prvi post je o projektu stipendija za klasične mlade glazbenike, sportaše i škole s učenicima izvrsnim u kemiji, biologiji, fizici i matematici! Više informacija o natječaju potražite na www.marin-cilic.net/hr/zaklada (pronađite link u naš bio) Proširite vijest i prijavite se na natječaj. Čekamo vas! . . #reachforyoursky #mcf #sports #science #music

Objavu dijeli Marin Cilic Foundation (@marincilicfoundation)

DRUŠTVENE MREŽE