Ćorić: Motiviran sam, želim u Madridu odigrati najbolji tenis

hrvatska-davis-cup-foto-htsmario-cuzic

Hrvatska teniska reprezentacija u ponedjeljak kreće s obranom Davis Cup naslova pobjednika! Format natjecanja je drugačiji, nema Marina Čilića ni Željka Krajana, no, cilj je isti, na kraju osvojiti pehar.

Prvi suparnik je Rusija, koja je u Madrid stigla bez svog najboljeg tenisača Daniila Medvedjeva. četvrtog igrača ATP ljestvice.

Suparnik Borni Ćoriću bit će Karen Hačanov, a Borna Gojo će u debitantskom nastupu igrati protiv Andreja Rubljova.

“Sigurno da je otkaz malo promijenio ukupnu sliku, jer sam od Medvedjeva posljednji put izgubio lagano”, kaže Borna Ćorić. “Neću reći da mi je laknulo, jer je i Hačanov jako težak protivnik, iako bi mi moglo biti lakše. Opet, ne volim njegov stil i način kako igra. Moram pogledati njegove mečeve, s obzirom na to da nisam igrao protiv njega tijekom posljednje dvije godine. To će mi biti domaća zadaća, pa ćemo vidjeti kako će biti u ponedjeljak.”

Borna nije u vrhunskoj formi stigao na završnicu, a prošli tjedan je imao i problema s virozom.

“Zašto ne? Posljednjih šest-sedam tjedana nisam igrao najbolji tenis. Na nekim turnirima i nije bilo loše, ali je izostao rezultat. Motiviran sam da odigram najbolji tenis i pomognem timu da pobijedimo”, kaže Ćorić.

Borna Gojo će debitirati u mečevima za reprezentaciju, što će sigurno biti posebno iskustvo.

“Sretan sam i ponosan. Mislim da je to jedno od najvećih dostignuća u tenisu, da možeš igrati za reprezentaciju i predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i jedva čekam ponedjeljak. Naravno da ima nervoze, ali kad počne meč i nekoliko poena bude odigrano sve će biti gotovo. Imam suigrače koji su godinama bili u reprezentaciji I naravno da ću se posavjetovati s njima, da mi kažu kakva su rješenja imali kad su bili u mojoj situaciji”, kaže Borna Gojo.

“O Rubljovu znam da je agresivan tenisač i voli voditi igru. No ovdje je velika nadmorska visina, lopta ide brzo i nadam se da ću ja biti taj koji će voditi igru i nametnuti svoj ritam. Još ću razgovarati s izbornikom, sigurno on ima svoje ideje kako se suprotstaviti Rubljovu”, analizirao je Gojo.

Tko će nastupiti u meču parova izbornik Franko Škugor nije želio otkriti, a kandidati su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.

(Foto: HTS/Mario Ćužić)

TENIS