Ćorić se pribojava meča s Nadalom, Škugor najavio promjene u parovima

davis-cup-hts-mario-cuzic

Nakon poraza od Rusije bez osvojenog boda na startu završnog turnira Davis Cupa u Madridu hrvatska reprezentacija ima još samo teoretske šanse za prolazak u četvrtfinale. Drugi susret u skupini B odigrat će u srijedu protiv domaćina Španjolske, što će vjerojatno biti još teži ispit, s obzirom na to da domaćina predvodi najbolji tenisač svijeta, Rafael Nadal.

“Imali smo jako težak dan u ponedjeljak i nije lako doživjeti takav poraz, pogotovo protiv Rusije, u susretu u kojem smo se nadali da imamo šanse za pobjedu. No trebamo se podići, popraviti raspoloženje, odmoriti i trenirati te dati svoj maksimum da iz susreta sa Španjolskom izvučemo najbolje što možemo.”

“Nadam se da će tijelo biti u dobrom stanju sutra kada se probudim. Nekada znam loše reagirati nakon meča kada ne treniram tri, četiri tjedna. Toga me najviše strah ali vjerujem da ću se moći kako treba pripremiti za taj meč,” najavio je susret Ćorić, koji se slaže da su mečevi protiv Rafe Nadala ‘izazovi svih izazova’, a nada se da će, ako meč od ponedjeljka nije ostavio previše traga, biti spreman. U susretima s Nadalom ima omjer pobjeda i poraza 2:2, a jedini od ta četiri susreta koji je odigran u dvorani pripao je 2014. godine našem tenisaču.

Za pojedinačne mečeve nema dvojbi, ali u parovima bi moglo biti promjena.

“Razgovarat ćemo. Ovisno o Matinom zdravstvenom stanju i tome je li on spreman za nastup ili ne. Bilo bi možda dobro da napravimo neku promjenu”, rekao je Škugor.

”Nadali smo da će bolje proći ovaj dan. Borna Ćorić igrao je dobro ali vidljiv je bio pad snage zbog prehlade. Borna Gojo je ušao nervozno, što mu se ne može zamjerit, a kasnije u meču je počeo bolje igrati. Izgubili smo te parove što nismo očekivali, ali Rusi su odigrali jako dobar meč i nisu nam dali prevelike šanse,” osvrnuo se privremeni izbornik, koji je komentirao i svoju novu ulogu: ‘‘Drugačije iskustvo za mene ali pokušao sam se staviti u perspektivu igrača i pomoći koliko mogu!”

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

 

TENIS