Croatia Cup u Poreču kao posljednja provjera hrvatskim rukometašima za Svjetsko prvenstvo

HRS Musa

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se na Novu godinu i započela završne pripreme za Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska i Poljska od 11. – 29. siječnja 2023.

U sklopu završnih priprema u Poreču, Hrvatski rukometni savez tradicionalno organizira Croatia Cup. Naši gosti od 06. – 08. siječnja 2023. godine su Sjeverna Makedonija i Izrael. Hrvatska će prvi susret igrati protiv Sj. Makedonije koja je također sudionik Svjetskog prevnstva. S klupe je predvodi legendarni Kiril Lazarov. Taj je susret na rasporedu 6. siječnja u 20.15 sati. Dan kasnije u istom terminu, igraju Sj. Makedonija i Izrael, da bi Croatia Cup završio susretom Hrvatske protiv Izraela 8. siječnja  također u 20.15 sati.

Ulaznice za sve utakmice Croatia Cupa već se mogu kupiti putem sljedećeg linka: www.ulaznice.hr

Hrvatska muška seniorska reprezentacija posljednji put je igrala u Poreču prije dvije godine protiv Španjolske u EHF EURO Cupu. Davno je to bilo i ne sumnjamo da će prijatelji rukometa iz toga grada, ali i cijele  Istre, kao i nedavno u Puli, napuniti Žatiku i u dobrom raspoloženju ispratiti naše rukometaše na Svjetsko prvenstvo, gdje se vadi kvalifikacijska viza za Olimpijske igre.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na završno okupljanje 21 igrača. Dan uoči puta u Jonkoping gdje Hrvatska igra susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva, odabrat će vjerojatno 19 igrača koji idu u Švedsku. Reprezentacija je nažalost, jako oslabljena. Zbog ozljeda, jedno od najvažnijih svjetskih prvenstava u posljednjih 15 – 20 godina propustit će David Mandić, Halil Jaganjac, Marko Mamić, Tin Lučin, Ivan Čupić, Ivan Pešić.

Tijekom kratkih priprema u Poreču, reprezentacija će odigrati dva susreta na Croatia Cupu. Naši gosti su Sjeverna Makedonija koja je također sudionik Svjetskog prvenstva i Izrael kojeg je u doigravanju zaustavila Mađarska. Prvi susret na rasporedu je 6. siječnja protiv Sjeverne Makedonije. Dan kasnije igrat će Izraelci i Makedonci, a 08. siječnja Hrvatska će odmjeriti snage s Izraelom. Svi susreti počinju u 20.15 sati, a izravno će ih prenositi RTL televizija.

Drugi krug priprema hrvatske muške seniorske reprezentacije završava 10. siječnja u prijepodnevnim satima. Nakon ručka, naša izabrana vrsta odlazi u Zagreb na spavanje, a 11. siječnja preko Kopenhagena i Goteborga leti za Jonkoping.

Prvi nastup u Husqvarna Areni Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja u 20.30 sati. Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE
DINO SLAVIĆ – RK PPD ZAGREB
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
MARIN JELINIĆ – RK NEXE
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
FILIP GLAVAŠ – RK TRIMO TREBNJE
PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – RK PPD ZAGREB
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN
NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
LUKA CINDRIĆ – BARCA
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GÖPPINGEN
IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
LUKA LOVRE KLARICA – RK PPD ZAGREB
LUKA ŠEBETIĆ – GWD MINDEN
JAKOV GOJUN – RK PPD ZAGREB
TOMISLAV SEVEREC – RK NEXE
STRUČNI STOŽER:

HRVOJE HORVAT, IZBORNIK
IVANO BALIĆ, TRENER
NINOSLAV PAVELIĆ, TRENER VRATARA
ŠIME TOMAŠEVIĆ, KONDICIJSKI TRENER (01.-10.01.2023.)
ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT
FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
DOMAGOJ GAJSKI, LIJEČNIK
SILVIJA JURATOVAC, MT TRENER
IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO
ZORAN ČULK, VIDEO

RUKOMET