[CROSPORT NA KRETI] Pagadur: Ovaj put nismo niti zaslužili prolaz

Socca Vedran Tolić

Hrvatski malonogometaši nisu na Socca Svjetskom prvenstvu u Grčkoj napravili iskorak u odnosu na prošlogodišnji nastup u Portugalu.

Ponovno su zaustavljeni u osmini finala, no, ove godine je razočaranje tim veće jer protiv domaćina Grčke, u spektakularnoj atmosferi krcatog stadiona i gotovo četiri tisuće vatrenih navijača, Hrvatska nije u potpunosti prikazala igru kakva se očekivala na ovom natjecanju.

”Mislim da nismo prikazali igru kao protiv Kolumbije. Grci su zasluženo prošli dalje i moram im čestitati. Uživao sam igrati pred prepunim tribinama i volio bih kada bi svaku utakmicu bila takva atmosfera. Ovo je bilo jedno odlično iskustvo, organizacija ovog Svjetskog prvenstva je na najvišem mogućem nivou i žao mi je što u nedjelju nećemo igrati završnicu”, rekao je vratar reprezentacije Ernest Malarić, jedan od rijetkih koji je u svakoj utakmici bio na visini zadatka.

”Tuga i razočaranje, jako sam žalostan jer nismo pokazali svoje pravo lice. Smatram da možemo puno više, ali ovu utakmicu nismo zaslužili pobijediti i čestitam Grcima na zasluženom prolasku u četvrtfinale”, nadovezao se Dominik Zeko.

Karlo Pagadur bio je iskren: ”Nažalost smo ispali u istoj fazi natjecanja kao i lani, ali smatram kako ovoga puta nismo niti zaslužili proći u četvrtfinale. Znali smo da će biti prepune tribine i moram naglasiti kako mi je bio užitak igrati u takvom ambijentu. Čak su grčki navijači zapljeskali i nekim našim potezima i hvala im na tome.”

“Nismo imali puno prilika, ali ne možemo reći da ih nije bilo, malo smo podlegli pritisku, tribine i rani pogodak su učinili svoje i na kraju se opraštamo od Svjetskog prvenstva ranije od očekivanog. Nisam zadovoljan rezultatom, smatram da smo mogli puno bolje, pogriješio sam ja, pogriješili su i dečki, nadajmo se da će dogodine biti bolje”, zaključio je izbornik Dino Kovač.

Hrvatski malonogometni reprezentativci ostat će na Kreti do kraja ovog fantastičnog Socca malonogometnog spektakla, a u Lijepu našu se vraćaju u ponedjeljak. U zagrebačkoj zračnoj luci očekuju se oko 9.30 sati.

NOGOMET