[CROSPORT U BRESTU] Pešić zaustavio Gromove u borbi za treće mjesto: Uvijek je lijepo završiti turnir pobjedom

Nexe, Kolektiff

Rukometaši Nexea poraženi su u utakmici za treće mjesto na završnom Final 4 turniru SEHA Gazprom lige u Bjeloruskom Brestu,

Bolji je bio domaćin s 24:19 (12:8), na krilima sjajnih intervencija Ivana Pešića, koji je na kraju prikupio 12 obrana.

Marin Šipić i Halil Jaganjac su sa po pet golova bili najefikasniji kod Nexea, dok je Maksim Baranov s također pet pogodaka predvodio Meškov.

“Nakon tijesnog poraza poput onog u polufinalu treba inače nekoliko dana da se oporavimo, ali sad smo bili prisiljeni odmah reagirati i u tome smo uspjeli. Uvijek je lijepo turnir završiti pobjedom,” rekao je nakon susreta Pešić.

“Ne možemo biti zadovoljni s dva poraza, ali moramo biti realni jednostavno nismo uspjeli napraviti iznenađenje na ovom turniru jer su sve ove momčadi na višoj razini od nas u ovom trenutku. Dali smo sve od sebe, pokušali smo se pripremiti nakon poraza u polufinalu, ali to nije bilo dovoljno za pozitivan ishod na kraju,” osvrnuo se na nastup u Brestu trener Gromova Hrvoje Horvat.

“Cijeli ovaj turnir bio je za nas sjajno iskustvo. Nažalost, završilo je kako je završilo, ali ne smijemo žaliti nego što više naučiti iz ovog i u budućnosti napredovati,” dodao je Ivan Vida.

Halil Jaganjac bio je sličnog razmišljanja: “Naravno kako nam je žao, ali smo zahvalni zbog ove prilike i iskustva. Mislim kako smo napravili dobar posao ove sezone i vjerujem kako ova naša ekipa ima puno potencijala.”

(Foto: Kolektiff Images)

 

RUKOMET