[CROSPORT U MÜNCHENU] Cindrić: Ako dobijemo Španjolsku imamo veliku šansu za polufinale! Stepančić: Nadamo se velikoj podršci!

Luka Stepančić, HRS

Hrvatski rukometaši očekivano su protiv Bahreina nastavili svoj savršeni niz na Svjetskom prvenstvu. U Münchenu su ostvarene četiri pobjede, dva boda su već u džepu, a u četvrtak od 20.30 sati kreće velika borba s aktualnim europskim prvakom za još dodatni bod ili dva prije nastavka natjecanja u Kölnu.

 [CROSPORT U MÜNCHENU] Sve je spremno za veliki okršaj sa Španjolcima: Bit će to šlag na torti

Protiv Bahreina su priliku dobili i igrači iz drugog plana, a jedan od njih je i kružni napadač Krešimir Kozina

“Bilo je bitno da se nitko ne ozlijedi i da sačuvamo naše glavne igrače. Mi koji smo manje igrali na Svjetskom prvenstvu dobili smo priliku i da se na kraju krajeva nastavi taj pobjednički niz. Nećemo se lagati, mi smo već i jučer razmišljali o Španjolskoj.”

“Naravno, i ovakve utakmice protiv ekipa poput Bahreina moraš ući 100 posto, jer kad nije tako onda postoji i veća mogućnost ozljeda. Mislim da je sve dobro prošlo, utakmice u četvrtak je od 20.30 sati, imamo dosta vremena za pripremu i napravit ćemo sve za pobjedu,” dodao je Kozina.

Imamo jako dobru šansu

Otkrio nam je i što je našim rukometašima izbornik Červar govorio ovih dana za Španjolsku…

“Jasno je da se moramo boriti za svaku loptu. Nijanse će odlučiti, jer oni imaju 16 vrhunskih igrača. Svatko tko poznaje rukomet to može vidjeti. Imamo jako dobru šansu, a nakon remija Njemačke i Francuske pokazalo se da su bodovi koji se prenose iz Münchena još bitniji.”

Sve ide po planu

Luka Cindrić propustio je utakmice s Japanom i Islandom, no, u srijedu je ponovno bio u sastavu te je potvrdio kako je spreman za nastavak natjecanja.

“Sve je super, sve ide po planu. Spreman sam i očekujemo Španjolce. Još ćemo napraviti posljednju pripremu. Očekujem jednu čvrstu utakmicu, Španjolska je jedna odlična reprezentacija, igraju odličnu obranu i imaju ubojitu tranziciju. “

“Dobro ih znamo, oni su europski prvaci i ne treba puno pričati o njima. Ako pobijedimo imat ćemo veliku šansu za polufinale!”

Čekaju nas europski prvaci

Luka Stepančić u sjajnoj je formi na ovom natjecanju i njegovi golovi trebat će nam u okršaju s aktualnim europskim prvacima.

“Španjolska će stvarno biti pravi test za nas. Rekao sam nakon Islanda da smo tom pobjedom dobili puno. Dobili smo sigurnost, samopouzdanje, raspored nam se odlično otvorio. Mogli smo i odmoriti protiv Bahreina, što možda Španjolci neće imati priliku protiv Makedonije. Imat će sigurno težu utakmicu od nas, no, i oni su svjesni što im nosi pobjeda nad Hrvatskom.”

U četvrtak će u Olimpijskoj dvorani biti i više od deset tisuća hravtskih navijača.

“Nadamo se velikoj podršci, koja će nam puno pomoći. Znamo s kim igramo, čekaju nas europski prvaci! Ekipa koja iz ove grupe prenese četiri boda bit će u velikoj prednosti.”

RUKOMET