Cvitanović: Očekivanja su velika, dat ćemo sve od sebe da budemo najbolji!

Maksimir, Zapad

Dinamo je u prvom kolu Hrvatski Telekom Prve lige na Maksimiru ugostio Istru 1961 i upisao 2:0 pobjedu. Pogotke su postigli Moro i Benković, a momčad koju od ove sezone vodi trener Mario Cvitanović tako je na odličan način najavila novu sezonu…

“Bilo je najbitnije otvoriti prvenstvo pobjedom i ući u jedan novi period gdje nas očekuje puno utakmica. Ovaj je susret bio ukomponiran nekako kao pripremna utakmica. Pohvalit ću Istru i njihovu prezentaciju večeras. Moj kolega i prijatelj Darko to je dobro posložio, ima zanimljivu ekipu i brze motoričke igrače koji znaju što hoće,” pojasnio je strateg Modrih Mario Cvitanović, koji je klupu preuzeo prije nekoliko dana.

Kako je trener vidio igru protiv Istre? “Ne treba baciti u vjetar 20 udaraca po golu i sedam u okvir. Naravno, imamo prostora za napredak i stvari koje moramo popraviti ako želimo biti na nivou kakvom želimo. Pričao sam s igračima, rekao koliko je bitno da si ne stvaramo sami probleme. Malo smo se previše potrošili u odnosu na to što sam tražio i očekivao. Moramo biti zadovoljni, idemo dalje. Tu je entuzijazam i spremni smo na rad. Jedino nas to može održati, a igrači su svjesni toga. Svjesni smo da moramo dosta raditi da budemo na nivou kakvom mi želimo.”

“Dinamo je velik klub i očekuje se puno toga, mi ćemo dati sve od sebe da budemo najbolji,” rekao je Cvitanović pa nastavio o stanju u momčadi: “Ćorić je osjetio zadnju ložu. Vidjet ćemo što kažu doktori. Svaki igrač je važan i najvažnije je, zbog velikog broja utakmica, da su igrači zdravi. Lecjaks se tražio malo u početku, kasnije je bilo bolje. Istra je dobra na bokovima i brzo su izlazili. Ovo mu je prva službena utakmica, treba nam vremena da se svi pohvataju sa suigračima. Zadovoljan sam, vidi se da zna što treba raditi. Očekujem od njega i od svih da još rastu iz utakmice u utakmicu.

Pogotke su postigli Moro i Benković koji su ranije trenirali i igrali u momčadima koje je vodio Cvitanović: “Izrazito sam sretan što su Moro i Benković dali golove jer su to momci koji žive za Dinamo i nogomet. Benković je duže izbivao s terena, jako sam sretan zbog njega. Malo smo radili prekide jučer i upravo se tako dogodio gol, sretan sam zbog toga. Poznajem Benkovića jako dobro iz juniora, radio sam s njim i znam koliki je kapacitet. On je dragulj ovog kluba. Ne samo kluba nego hrvatskog nogometa, a sigurno će izgledati još bolje. Pozitivan je dečko i karakter. Nije top sad nakon šest mjeseci, ali znam što može. Isto tako, znam što svi drugi mogu, na svima njima je da žive Dinamo.”

NOGOMET