Dalić: Bit ćemo maksimalno motivirani, nisu niti Španjolci sretni što igraju protiv nas,

Hrvatska, Uefa

(Foto:Martin Rose – UEFA/UEFA via Getty Images)

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u Kopenhagenu od 18 sati igra veliki dvoboj osmine finala Europskog prvenstva! Protivnik je Španjolska, koja sa svojim specifičnim i prepoznatljivim stilom nogometa može biti nezgodan protivnik.

No, Hrvatska ima svoje kvalitete…

“Ne trebamo se obazirati na druge. Mi sve respektiramo, pogotovo našeg protivnika, a oni također znaju da smo i mi kvalitetni i nisu sretni što idu na nas. Bit ćemo maksimalno motivirani, a na kraju ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naš cilj je ulazak među osam najboljih.”

Naravno da je ozračje u momčadi poremetio pozitivan nalaz na koronavirus Ivana Perišića.

“Bio je to šok, teško mu je, ali moramo se na to prilagoditi. Ivan će biti naš najveći navijač i daj Bože da nam se priključi za sedam, osam dana. Nije mu lako, on za ovo živi, ali eto, može se dogoditi. Šokirali smo se zbog Perišića, ali pod tim stresom živimo zadnjih mjesec dana. Navikli smo. Tko umjesto Perišića? Na toj poziciji imamo najveći izbor igrača. Mislim da ćemo se odlučiti na igrača kojemu je to prirodna pozicija, ali vjerujem da će bilo tko od njih dostojno zamijeniti Perišića.”

Španjolci su vrlo kvalitetna momčad.

“Dugo drže posjed, stvaraju puno šansi. Igraju visoki pritisak s četiri, pet igrača kada izgube loptu. Vrhunska momčad, brza, kvalitetna, puna mladih igrača. Dupliranje bekova? Iskreno, nisam razmišljao o tome. Naći ćemo kvalitetno rješenje. Treba nam pobjeda, dobra igra, više ofenzive. Ako budemo samo braniti svoj gol, nećemo ništa postići. Igramo sa zaista dobrim, kvalitetnim protivnikom. Veliki respekt za momčad i trenera. Imaju ubojitu završnicu. Mislim da su nam šanse podjednake. Ne mogu reći da smo od bilo koga lošiji,” piše hns-cff.hr.

Hrvatska će konačno imati veliku podršku navijača.

“Sad je to puno ljepše, nego prve tri utakmice. Ovo će biti prva utakmica na Euru pred puno naših navijača i to protiv jakog protivnika. Nadam se da ih nećemo razočarati.”, zaključio je Dalić.

NOGOMET