Dalić: Idemo ofenzivnije, nasušno nam treba dobar rezultat da nas podigne

Dalić, UEFA

(Foto:Steve Bardens – UEFA/UEFA via Getty Images)


Hrvatska nogometna reprezentacija porazom od Engleske otvorila je Europsko prvenstvo, ali prilika za ‘iskupljenje’ već je u petak od 18 sati po našem vremenu kad će vatreni na Hampden Parku u škotskom Glasgowu igrati protiv Češke.

“Svaki poraz teško padne svima i ostavi posljedice, tako i nama. Nije to lako podnijeti, ali znamo da je sve u našim rukama, atmosfera je dobra i zaista nam je nasušno potreban dobar rezultat da nas podigne. Optimist sam, ako me pitate zašto, uvijek sam. Bili smo ravnopravni s Engleskom i Belgijom, ponavljamo da je prema naprijed bilo slabo i ako to ne uspijemo popraviti, nećemo dobro proći. Stoga idemo ofenzivnije, probati dubinskim loptama, utrčavanjima i po bokovima jedan na jedan. Za sastav ćemo vidjeti, svi su zdravi, osim Barišića, ali bit će promjena”, najavljuje Dalić.

Pogled na Češku?

“Česi iz bloka izlaze jako brzo sa šest-sedam igrača i to je njihova moć i snaga. Njihov izlazak s puno igrača naprijed daje nama prostor i na tome ćemo poraditi. Moramo u završnicu s puno više igrača i na tome ću inzistirati jer bez toga neće moći.”

Velika je šteta što nema naših navijača…

“Rekao sam da te svaki poraz načne i to je normalno. Dečki su svjesni da moramo ići na pobjedu, ne vidim probleme po tom pitanju, motivirani smo, spremni. Kad pogledamo situaciju, mi smo u gostima, bez navijača, dok Danska, Italija, Španjolska lete terenom kod kuće i čekaju utakmice i protivnike. To nije pošteno prema nama, zapalo nas je najteže moguće, jer naši navijači ne mogu doći na Otok. Međutim, nema alibija,” piše hns-cff.hr.

Uvjeti za igru trebali bi biti ‘normalniji’, nego u Londonu.

“U Londonu je bilo prevruće i teško igrati, stajati na klupi. Mislim da će biti lakše i ugodnije igrati sutra. Vremenska razlika je sat vremena, dat ćemo sve od sebe kakvo god vrijeme bilo.”

NOGOMET