Dalić: Izvukli smo se, znam da će doći bolja vremena

Dalić

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine: u Rijeci je pobijedila Maltu 3:0, a sve su pogotke postigli igrači ušli u 54. minuti…

Perišić na dodavanje Barišića, kapetan Modrić iz kaznenog udarca i na kraju Brekalo, na asistenciju strijelca Perišića.

U preostalim susretima trećeg kola Skupine H Cipar je na svom terenu pobijedio Sloveniju 1:0, a Slovačka je kod kuće nadjačala Rusiju 2:1. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru nastavljaju se u rujnu, kada će Vatreni gostovati kod Rusije i Slovačke, te dočekati Sloveniju.

“Čestitam dečkima na pobjedi i na prvom mjestu u skupini. Mučili smo se ovih deset dana, nije nas išlo kako smo željeli, ali izvukli smo se i idemo dalje. Danas je bilo dosta teško postići taj prvi pogodak, imali smo u planu pokušati sa svježim, odmornijim igračima te u nastavku – kada suparnik padne – probati i s drugima. Tako smo napravili i pobijedili,” poručio je izbornik Dalić pa dodao:

“Imali smo stopostotnu šansu u trećoj minuti, ali nismo zabili. Prije nas je sve išlo, a sada nas ne ide. Ja to prihvaćam, znam da će doći bolja vremena. Dečkima svaka čast na ustrajnosti, teško je to bilo gledati, osjećali smo se kao da igramo s Francuzima ili s Brazilom. Nisam mislio uvoditi ni Modrića niti Perišića, ali sam morao i to je rezultiralo pobjedom,” prenosi hns-cff.hr.

Idući veliki izazov za Vatrene je Europsko prvenstvo u lipnju: “Bit ćemo prije Europskog prvenstva deset dana zajedno, to nam nedostaje. Rekao sam igračima da još nismo momčad, onako kako smo postali momčad prije Svjetskog prvenstva u Rusiji. Kada su svi igrači, njih 23, kompaktni, onda je to – to. Sada to nije slučaj i to je moj posao. Ja dolazim na pripreme s velikim ponosom i poštovanjem prema Modriću, Vidi, Lovrenu, Kovačiću, Badelju… tako moraju svi. Mladi su igrači talentirani, moćni, ali moraju doći biti dio momčadi. Treba vremena i treba selekcije”

“Medije ne pratim, družim se s dečkima, a teško mi je bilo jer ne igramo dobro. Sam sebi sam stvorio pritisak, ovo nije ono što ja hoću od Hrvatske. Jučer smo imali sastanak, koji je po meni bio najbolji i bit će sve dobro,” zaključio je Dalić.

NOGOMET