Dalić: Liga nacija će biti jako dobra priprema za Svjetsko prvenstvo, bit ćemo konkurentni i pokušat ćemo nešto napraviti

Dalić

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić prokomentirao je ždrijeb novog izdanja Lige nacija, u kojima će se svjetski doprvaci sastati sa svjetskim prvacima Francuzima te Dancima i Austrijancima.

Ždrijeb Lige nacija ponovno je spojio Hrvatsku i Francusku, a Skupinu A1 čine još Danska, koja je fantastično odigrala kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru te Austrija, koja je izborila doigravanje za svjetsku smotru.

“Skupina je elitna, suparnici su jaki, makar nas je ove godine ždrijeb malo i ‘pomazio’, prošli smo bolje nego prošlih godina. Opet smo s Francuzima, koje ne možemo izbjeći, ali to nam je šansa da im se revanširamo za one poraze. Zadovoljni smo, bit će to jako dobra priprema za Svjetsko prvenstvo, ali ovoga ćemo puta zaista pokušati nešto napraviti u Ligi nacija. U lipnju igramo četiri utakmice u deset dana, na kraju nacionalnih prvenstava i neće biti lako, ali mislim da možemo biti konkurentni i da ćemo biti konkurentni”, prokomentirao je izbornik Zlatko Dalić, prenosi hns-cff.hr

Europska nogometna federacija Uefa objavila je raspored utakmica u skupini 1 A Lige nacija, koju, osim Hrvatske, čine Francuska, Danska i Austrija.

Vatreni će natjecanje otvoriti u lipnju iduće godine domaćim utakmicama protiv Austrije (3. lipnja) i Francuske (6. lipnja). U lipnju će potom uslijediti gostujući susreti s Danskom (10. lipnja) i Francuskom (13. lipnja), a u rujnu su na rasporedu domaći dvoboj s Danskom (22. rujna), odnosno gostovanje u Austriji (25. rujna).

Gradovi domaćini utakmica u skupini bit će objavljeni naknadno.

NOGOMET