Dalić: Napravili smo dvije – tri velike greške, a presudila je naša neiskorištena šansa na početku produžetka

Uefa

(Foto:2021 UEFA)

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva.

U dramatičnoj završnici regularnog vremena Vatreni su se golovima Oršića i Pašalića vratili ‘iz mrtvih’, izborili produžetke, ali u konačnici su Španjolci slavili 5:3.

“Mislim da smo se puno potrošili trčanjem u prvom poluvremenu, koje nije urodilo prevelikim plodom. Španjolska je imala svoje šanse, koje nije iskoristila, a mi smo se uspjeli vratiti u utakmicu, no napravili smo dvije – tri velike greške. Španjolska je velika momčad koja kažnjava svaku neopreznost, svako ispadanje iz sustava,” rekao je izbornik Dalić nakon utakmice.

Kramarić je mogao usmjeriti utakmicu na stranu Hrvatske, ali nije zabio ‘zicer’ na samom početku produžetaka…

“Presudila je naša neiskorištena šansa na početku produžetaka, kod 3:3, i da smo tada postigli pogodak bilo bi drugačije. Španjolcima čestitam na pobjedi i na prolazu, a svojim dečkima na onome što su dali tijekom utakmice. Igrali smo protiv velike momčadi koja je igrala dobro.”

“Tužan sam jer smo izgubili i ispali poslije povratka nakon 3:1, tužan sam zbog navijača koji su nas pratili, tužan sam zbog igrača koji su u 120 minuta dali sve od sebe. Nakon izjednačenja nismo uspjeli sačuvati tu energiju, nakon pet minuta produžetaka smo pali,” prenosi hns-cff.hr Dalićeve riječi.

Ulazak Oršića na teren vratio je nadu u pozitivan rezultat, ali nije bilo dovoljno za slavlje.

“Oršić je unio živost, dobro je reagirao i jako sam zadovoljan njegovim ulaskom. S pravom je ušao u momčad i donio inicijativu i prevagu. Dobro je odigrao,” zaključio je izbornik.

NOGOMET