Damir Bičanić zaključio bogatu igračku karijeru i preuzeo funkciju u Upravi Zagreba: Malo jesam tužan

Bičanić

Rođeni Vukovarac Damir Bičanić završio je svoju igračku rukometnu karijeru. Proslavljeni hrvatski rukometaš i bivši reprezentativac će iz svlačionice PPD Zagreba prijeći na funkciju u klupskoj Upravi, na mjesto ‘direktora za međunarodne odnose i odnose s rukometnim institucijama’.

Rukometom se počeo baviti za vrijeme progonstva u Umagu, nastupao je za Osijek i Agram Medveščak, prije nego je došao do Zagreba.

U inozemstvu je karijeru nastavio u španjolskom Ademar Leonu, dok je čak sedam godina proveo u francuskom Chamberyju.

U dresu Hrvatske osvojio je olimpijsku broncu u Londonu, godinu dana kasnije je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj također bio brončani, dok u svojoj kolekciji ima i europsko srebro i broncu.

“Zahvalio bih se klubu što su u meni prepoznali osobu koja će se u novom formatu Lige prvaka baviti s komunikacijom prema krovnoj organizaciji ali i prema drugim klubovima. Također ću biti uključen u komunikaciju i sa SEHA Gazprom ligom. Malo je čudno završiti karijeru na ovaj način i tome se nisam nadao. Ali život piše čudne priče i tome smo svi svjedoci u protekla dva mjeseca. Iskreno, pomiješani su mi osjećaji jer sam bio profesionalni sportaš od svoje 15 godine. Malo jesam tužan, ali s druge strane ostajem u klubu kojeg volim i bavit ću se s poslom koji je vezan uz sport kojim se bavim cijeli život, tako da sam s te strane iznimno zadovoljan,” rekao je popularni Bičko.

Klub je dobio službeni dopis EHF-a kako je iduće sezone sudionik elitne Lige prvaka. S obzirom da se postojeći format s 28 klubova mijenja i od sljedeće sezone je sa 16 klubova, dvije skupine po osam. Izravan plasman u tu Ligu prvaka imaju prvaci država s najboljim nacionalnim koeficijentom, točnije njih devet i to Francuska, Njemačka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Španjolska, Poljska, Danska, Hrvatska i Portugal. Pretpostavljam se kako će i drugoplasirani iz Njemačke, Francuske i Mađarske također biti tu putem pozivnica, dijeli ih se šest, a zasad ju je zatražila samo Wisla Plock.

RUKOMET