Damir Martin i Sinkovići u polufinalu: Imali smo sve pod kontrolom, a to je najvažnije

Sinkovići

Valent i Martin Sinković plasirali su se u polufinale dvojca bez kormilara na Svjetskom prvenstvu koje se održava Linzu-

Sinkovići su nakon odličnog starta, preuzeli vodstvo i uvjerljivo prošli kroz cilj s vremenom 6:30.270, dok su drugoplasirani Francuzi zaostali dvije i pol sekunde. Treće mjesto u skupini osigurala je posada Bjelorusije.

“Gotova je i četvrtfinalna utrka, bila je dobra i teška kao što smo i očekivali. Ipak su ovo kvalifikacije za Olimpijske igre i svima je važno osigurati svoje mjesto. Druge posade su bile brze i morali smo se dobro pomučiti, ali zadovoljni smo jer smo imali sve pod kontrolom, a to je najvažnije,” rekao je Valent.

“U četvrtak nas već čeka polufinale, koje neće biti ništa lakše od samog finala. Idemo sada odveslati najbolje što znamo i možemo i nadamo se da će onda sve biti dobro,” dodao je Martin Sinković.

Damir Martin plasirao se u polufinale samca nakon što je u četvrtfinalu u svojoj skupini bio treći s vremenom 6:54.050.

Polufinale dvojca bez kormilara je na rasporedu u četvrtak od 10:38 sati, dok će se za finale Martin boriti od 12.05 sati.

Bez poluzavršnice je ostao Luka Radonić u lakom samcu, koji je u svojoj četvrtfinalnoj skupini zauzeo posljednje, šesto mjesto s vremenom 8:11.450.

VODENI SPORTOVI