Dinamo i Lyon dvije najmlađe momčadi u Ligi prvaka: Treba iskoristiti priliku i dati sve za pozitivan rezultat

Gojak, Sosa, Pavičić, Dinamo, Instagram

Nogometaši zagrebačkog Dinama otputovali su u francuski Lyon gdje ih u srijedu od 20.45 sati očekuje prva utakmica nove sezone u Ligi prvaka!

Modri su spremni za nove izazove, iako su ‘na papiru’ u podređenom položaju prema suparnicima u svojoj skupini.

“Pripremali smo se za Lyon, bez obzira na poraz s Osijekom, krenuli smo odmah dalje. Lyon je zbog svojih rezultata u težoj poziciji nego mi, ali to je možda i opasnije za nas. Izgubili su dvije utakmice zaredom i sigurno im neće biti lako. Imali smo jučer pozitivnu atmosferu na treningu i vjerujem da će igrači dobro odgovoriti sutra,” rekao je strateg Modrih Zlatko Kranjčar pa nastavio:

“Dat ćemo sve od sebe i idemo po dobar rezultat u Francusku. Imam visoko mišljenje o Lyonu i respektiram ih, ali ne razmišljam o onome što je bilo prije pet godina. Mislim da imamo pozitivnu situaciju i da, između ostaloga zbog njihove nestabilnosti, možemo tražiti pozitivan rezultat,” prenosi službena stranica kluba.

Cico je otkrio kako neće moći računati na ozlijeđenog kapetana Antolića, rumunjskog braniča Matela, dok je naglasio kako će mladi 18-godišnji Adrian Šemper biti prvi vratar.

“Ovo je najbolji mogući osjećaj. Otkad sam bio mali sanjao sam o ovom trenutku i jako sam sretan. Trebamo iskoristiti priliku i dati sve od sebe protiv Lyona, ali i u svim utakmicama Lige prvaka. Čast mi je biti na vratima Dinama, neće nam biti lako, ali ako damo maksimum imamo šanse napraviti dobar rezultat,” istaknuo je čuvar mreže Dinama.

Lyon u prosjeku ima najmlađu momčad u Ligi prvaka (20,75 godina), dok je odmah iza Francuza naš Dinamo, gdje igrači imaju 22,33 godine u prosjeku.

Dinamo u Ligi prvaka:
Lista A (22): Mikulić, Livaković, Pivarić, Sigali, Schildenfeld, Lešković, Stojanović, Perić, Matel, Jonas, Šitum, Antolić, Machado, Goncalo, Gojak, Pavičić, Olmo, Karimi, Soudani, Henriquez, Fernandes, Hodžić.
Lista B (11): Šemper, Kotarski, Soldo, Benković, Sosa, Ćorić, Moro, Knežević, Fintić, Da. Lovren, Fiolić.

Kod Dinama je najstariji Gordon Schildenfeld s 31, a najmlađi vratar Dominik Kotarski kojem je 16 godina.

UYL: Dinamo i u Ligi prvaka mladih

Mlada momčad Dinama u utorak je ujutro predvođena trenerom Marijom Cvitanovićem otputovala s prvom momčadi u Lyon. Juniore modroga kluba koji ove godine ponovno nastupaju u Ligi prvaka mladih u 1. kolu čeka susret s francuskim klubom, a utakmica je na rasporedu u srijedu, 14. rujna, u 15 sati.

Igrači koji su otputovali u Lyon na Ligu prvaka mladih:

Horkaš, Kotarski, Hudećek, Pranjić, Briški, Soldo, Gjira, Vidović, Moro, Đurasek, Tolić, Lovren, Olmo, Zenko, Fintić, Špikić, Božić, Đurić, Filipović (Foto: Instagram)

NOGOMET