Dinamo očekivano ostao bez trenera: Vrijeme će pokazati što je sve utjecalo na ovo!

Cvitanović, GNK Dinamo

Nakon utakmice 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige i šokantnog 1:4 poraza od Lokomotive, Mario Cvitanović podnio je  ostavku na mjesto glavnog trenera prve momčadi.

Odluku je prvo priopćio momčadi u svlačionicu odmah po završetku susreta, a zatim i medijima.

“Čestitao bih Lokomotivi na pobjedi, na dobro odrađenoj partiji i rekao bih da je ovo, ne u mojo trenerskoj ili igračkoj karijeri, nego u cijelom mom životu – najmučniji dan. Ova momčad vrijedi, pokazala je u prvom dijelu prvenstva koliko vrijedi i koliko može. Ova je momčad napravila prednost i još uvijek ima prednost. Ova momčad zna i može. Definitivno, porazi protiv Hajduka Rijeke, bez obzira na okolnosti, ostavili su trag i danas je bila kulminacija te emocionalne istrošenosti, emocionalne praznine kod igrača. Hoće noge, ali srce neće, ne može… Glava ne može,” poručio je Cvitanović nakon poraza, piše gnkdinamo.hr.

“Sve što se događa i oko njih i oko kluba utjecalo je i na rezultat i na njih same. Ja kao trener, od prvog dana kad sam došao ovdje pa do danas, uvijek sam govorio da želim više, da trebamo i hoćemo više. I to smo radili. Apsolutno od prvog dana pa do danas. Inzistirali, tražli, željeli… Nekad je moguće, nekad nije. Razloga za ovakvu igru i stanje možemo naći milijun. I o razlozima nema potrebe sad pričati. Ja kao trener sam dao apsolutno sve što sam imao. Bio sam apsolutno u svakom trenutku podređen klubu, podređen rezultatu, igračima i našem cilju – prvenstvu i kupu. Još uvijek smo u prednosti,” prenosi službena klupska stranica.

Pojasnio je svoju odluku: “Čast i obraz su na prvom mjestu. Svoju čast i svoj obraz neću dati apsolutno ni za što. I moja moralna obaveza i moja odluka je definitivna, a to je da moram odstupiti! Zbog čega? Zbog toga da Dinamo osvoji prvenstvo, da osvoji i Kup, da se igrači probaju resetirati, emocionalno napuniti, pokrenuti nešto da se ponovno vratimo, dakle – vratimo – na pobjednički put i da budemo prvaci. Kažem ‘mi’ jer i sebe smatram Dinamom. Kao trener moram to napraviti, mislim da je to jedina ispravna odluka u ovom trenutku.”

“Mogu biti ponosan, dao sam sve što sam imao. Je li to dovoljno… Izgleda da nije. Uprite, ”pucajte” po meni ako sam jedini krivac. U ovome treuntku moram preuzeti odgovornost i smatram da je to dobro za boljitak Dinama, da se okrene nešto da momčad izađe iz krize i da igrači ponovno izađu na put na kojem su bili jer su napornim radom stekli ovu prednost. Pomognite im da se vrate na stare staze, da budu prvaci. Ja kao trener nemam apsolutno više ništa reći. Vrijeme će reći svoje, što je sve utjecalo na ovo. Nadam se da će sve izaći na dobro i prvi ću čestitati kada Dinamo, dakle ‘kada’, a ne ‘ako’, osvoji prvenstvo. Hvala vam na suradnji. Još jednom apeliram da date podršku igračima i da ih dignete za ono što slijedi. Ja resurse za to nemam. Hvala vam lijepo,” poručio je za kraj Cvitanović. 

NOGOMET