Dinamo protiv Lokomotive kreće u obranu naslova prvaka: “Odmah želimo pobjedom pokazati koji je naš cilj!”

Kranjčar, Dinamo

Dinamo utakmicom protiv Lokomotive u nedjelju u 19 sati na Maksimiru kreće u obranu naslova prvaka!

Uoči povratka pred zagrebačku publiku trener Zlatko Kranjčar naglašava kako ga zanima samo – pobjeda.

“Za početak bih gospodinu Šušku zaželio dobrodošlicu doma u svoj klub. Želim mu da bude uspješan i da kroz iskustvo koje ima dodatno poboljša već sjajnu nogometnu školu,” komentirao je trener Modrih dolazak Ive Šuška na mjesto voditelja nogometne škole Dinama.

“Nakon Vardara nas čeka početak prvenstva gdje želimo u gradskom derbiju krenuti pobjedom kako bismo odmah pokazali da smo momčad koja želi obraniti naslov prvaka. Igračima sigurno nije potreban dodatan motiv, znaju da se moraju nametnuti da bi se izborili za svoje mjesto u momčadi i veselimo se utakmici,” istaknuo je Cico.

Dobra vijest za Kranjčara je što je ‘ozdravio’ Marko Pjaca koji bi trebao početi utakmicu: “Marko će, ako sve bude u redu, početi utakmicu kao i Ćorić. Upravo od njih dvojice očekujem da potvrde svoju kvalitetu i da se kroz novu pobjedu svi što bolje pripremimo za Vardar.”

Momčadi se u četvrtak priključio i novi prvak Europe, Portugalac Eduardo: “Odradio je prvi trening i očekujem da kroz tjedan dana bude spreman i uđe u konkurenciju. Protiv Lokomotive će još sigurno braniti Ježina.”

Iako Modre prvo čeka utakmica protiv Lokomotive teško je bilo ne pričati o uzvratu protiv Vardara, u srijedu od 20.45 sati na Maksimiru: “U prvoj utakmici je Vardar u drugom dijelu bio opasan jer smo im mi dozvolili. Naravno, oni posjeduju kvalitetu iskoristiti prostor koji im se otvori, ali mi moramo smanjiti propuste kakve smo imali u defenzivi. Od ponedjeljka ćemo na treninzima raditi na tome i siguran sam da im nećemo dozvoliti nešto slično u uzvratu u Zagrebu,” kaže Kranjčar pa dodaje:

“Već sam prije utakmice rekao da je Vardar kvalitetna momčad, cijenimo ih tako da se pripremamo kao za prvu utakmicu, ali isto tako imamo odličnu zalihu iz prve utakmice i igramo pred svojim navijačima tako da smo u dobroj situaciji.”

Idemo redom

Kuglice su Modrima u trećem kolu kvalifikacija za Ligu rpvaka donijele pobjednika dvoboja Dinamo Tbilisi – Alaškert: “O protivniku bih detaljnije pričao tek kada završi utakmica protiv Vardara i potvrdimo svoje mjesto u 3. pretkolu,” kratko je rekao trener dok je odličan poznavatelj nogometnih prilika u Gruziji gospodin Šušak dodao: “Oni su izuzetno talentirani nogometaši, uvijek su imali svoje predstavnike u reprezentaciji Rusije, Dinamo je veliki klub s puno trofeja, ali ponavljam da trebamo pričekati da jedan i drugi Dinamo prođu dalje. Idemo redom…”

Za kraj je sportski direktor Modrih Marijan Vlak prokomentirao medijske napise o mogućim odlascima igrača iz Dinama: “To su sve špekulacije. Oni su igrači Dinama, svi razmišljamo samo o Lokomotivi za početak, a potom i Vardaru i to je jedino što nas zanima. Medijskim nagađanjima i špekulacijama se ne bavimo,” kratak i jasan bio je Vlak. (Foto: GNK Dinamo Zagreb)

NOGOMET