Dinamo sezonu otvara u Skoplju: “Sigurno ih nećemo podcijeniti, u ovoj fazi nema popravka”

Vardar, Foto fkvardar

Dinamo u utorak od 20.45 sati utakmicom 2. pretkola Lige prvaka protiv makedonskog Vardara otvara novu sezonu.

Hrvatski prvak stigao je u Skoplje, odradio trening, a trener i kapetan najavili su zanimljiv dvoboj, starih rivala iz bivše države…

“Uvijek je protiv Vardara bilo teško; posebno u gostima, ali čak i doma unatoč tome što smo se mi borili za vrh. Posebno se sjećam utakmice i pobjede ovdje 1982. godine kada smo dobili 3:0 i sami sebi pokazali da imamo hrabrosti otići do kraja što smo na koncu i napravili,” prisjetio se Cico Kranjčar nekih drugih vremena.

 

Dinamo u ovoj fazi natjecanja nema pravo na krivi korak, a želi i prije uzvrata na Maksimiru ostvariti povoljan rezultat: “Prilazimo utakmici s velikom odgovornošću jer znamo da nas čeka izuzetno motivirani protivnik koji će čekati svoju priliku za što bolji rezultat. Dobro smo ih analizirali, kao i oni nas, igraju čvrsto i agresivno i sada je ostalo da igrači potvrde svoju kvalitetu,” istaknuo je Kranjčar, prenosi službena klupska stranica.

Iskustvo europskih utakmica velika je prednost Dinama: “Uz sav respekt domaćinima moramo biti svjesni da imamo puno europskih utakmica iza nas pa upravo zbog tog iskustva smo prije utakmice u maloj prednosti, ali treba to potvrditi na terenu.”

Goce odlično poznaje Dinamo

Modre na klupi Vardara čeka bivši igrač Dinama, Goce Sedloski: “Čeka nas trener koji odlično poznaje Dinamo, koji je igrao u Dinamu i sigurno će biti posebno motiviran. Ipak, mislim da su igrači svjesni koliko je važna ova utakmica i da će se prikazati u prvom svjetlu. Očekujem da se prezentiramo na visokom nivou, a sigurno ih nećemo podcijeniti jer su igrači svjesni da u ovoj fazi natjecanja nema popravka.”

Benković

Dinamo bi pod vodstvom Kranjčara igrati ofenzivni nogomet: “Došli smo ovdje pokazati što bolju igru i postići gol koji nam otvara puno mogućnosti u uzvratu. Svjesni smo organizacije i snage Vardara u fazi obrane, ali i oni će sigurno morati nešto pokušati prema naprijed jer ipak igraju doma. Neriješeno? Iz mojeg igračkog iskustva moram reći da je u Skopju protiv Vardara i to dobar rezultat, ali naravno da je želja ostvariti pobjedu. U svakom slučaju je dobra stvar što se konačna odluka donosi u Zagrebu iako još niti ne razmišljamo o toj utakmici. Oprezni smo, ali uvjereni u svoje mogućnosti.”

Ne pobjeđuje uvijek bolji, vidjeli smo na Euru

Kapetan Domagoj Antolić potvrdio je riječi trenera: “Čeka teška i zahtjevna utakmica u kojoj vjerujemo da smo bolja i iskusnija momčad. Upravo to iskustvo nas uči da ne pobjeđuje uvijek bolji, kao što smo vidjeli na Europskom prvenstvu, tako da moramo biti pravi. Dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili što bolji rezultat za uzvrat u Zagrebu.” (Foto:  fkvardar)

NOGOMET