Dino: Znat će se sve za par dana! Aco: Dogodio se neobjašnjivi pad!

Rađa

Hrvatski košarkaši vratili su se iz Istanbula u Zagreb, nakon eliminacije u osmini finala EuroBasketa i teškog poraza od Rusije.

“Neprospavana noć je iza nas! Strpite se nekoliko dana, moram razgovarati s trenerom i onda ćemo sazvati konferenciju za medije na kojoj ćemo iznijeti sve stvari,” rekao je Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a.

“Utakmica je izmakla iz kontrole. Iza mene je neprospavana noć, sigurno ima puno upitnika. Ali, mora se respektirati kako smo izgubili od odličnog protivnika. Nismo bili energetski i koncentracijski pravi. Logično je da će se mijenjati košarkaška mapa Europe kroz nove kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, jer igrači iz NBA-a i Eurolige ne mogu sudjelovati. To je prilika, kineska turneja je poslužila svrsi,” dodao je izbornik Petrović.

“Imamo dogovor da se nakon svakog natjecanja sjednemo i razgovaramo. U Četvrtak i petak ćemo popričati, kad emocije padnu i kad se sve analizira. Bio sam 100 posto unutra posljednja dva mjeseca. Nisam razmišljao o alternativama, izgledalo je sve jako dobro. Onda se dogodio neobjašnjiv pad!”

Aco je siguran kako će se i Bojan Bogdanović i Dario Šarić u budućnosti nastaviti odazivati pozivima izbornika: “Dečki su u naponu snage i ne treba to sada dramatično gledati!”

Ne učimo na svojim greškama

Babo je potvrdio kako će i dalje biti na raspolaganju Hrvatskoj: “Primili smo 100 poena i ne možemo kriviti izbornika ili nekog drugog. Krivi smo samo mi igrači. Možemo diskutirati kako je bilo na pripremama, što je bilo, ali nema opravdanja za naš nastup. Nitko nije kriv osim nas. Bit će jako teško izboriti Svjetsko prvenstvo. U grupi smo s Italijom, kasnije idemo na Poljake. Trebaju nam promjene, vidjet ćemo što mogu ovi igrači iz A-1 lige. Ja sam tu i opet ću biti tu!”

Kruno Simon najavio je oproštaj: “Ne učimo na svojim greškama. Teško je reći da nismo dali sve od sebe. Onda bih išao protiv sebe i svojih suigrača. Puno više nam je nedostajalo nego što se pokazalo u zadnjoj utakmici. Ona je samo ogolila sve mane koje smo imali. Nažalost, to je sport. Od pametovanja nema svrhe. Imao sam svoje šanse, pet prvenstava zaredom. Vrijeme je za nove dečke, novu generaciju.”

Marko Tomas je naglasio: “Razočarani smo i očekivali smo puno više. Ne znam što se dogodilo i vjerojatno smo se precijenili. Rusi su dobra ekipa, a kod nas se osjetila ta mentalna blokada. Jedinu važnu utakmicu na prvenstvu odigrali smo katastrofa. Dali smo mi sve od sebe, ali prvo ja, a onda i svi ostali, nismo odigrali na razini na kojoj možemo. Rusija je odigrala jako kvalitetno i zato jesmo tu gdje jesmo.

KOŠARKA