Dišimo kao jedno!

Hajduk, dišimo kao jedno

U humanitarnoj akciji za pomoć splitskom KBC-u u borbi s pandemijom koronavirusa pod nazivom ‘Dišimo kao jedno‘ koju su organizirali HNK Hajduk i HKNH ‘Bilo srce’ prikupljeno je 870.003,59 kuna, a sudjelovalo je ukupno 487 pojedinaca, udruga i tvrtki. Pomoć, solidarnost, ljubav i jedinstvo jedini su način borbe u ovim zahtjevnim vremenima koja su nas snašla, borbe protiv pandemije koronavirusa SARS-CoV-2. I ponosni smo što u tome uspijevamo.

Akcija je počela donacijama igrača i zaposlenika Hajduka, a pridružili su joj se brojni članovi hajdučke obitelji – članovi Nadzornog odbora, bivši igrači i zaposlenici Kluba, navijači, sponzori, javne osobe i medijski djelatnici. Svatko je uplatio sukladno vlastitim mogućnostima, pa su donacije sezale od 10 kuna do 200 tisuća kuna, a Hajduk svima jednako zahvaljuje na iskazanoj solidarnosti i velikom hajdučkom srcu.

Hajdukovom pozivu odazvali su se brojni bivši igrači kluba svih generacija: Danijel Subašić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Andrija Balić, Ante Palaversa, Anton Maglica, Domagoj Bradarić, Darijo Srna, Slaven Bilić, Ivica Šurjak, Karlo Letica, Goran Milović, Goran Vučević, Mario Maloča, Nikola Jerkan, Zlatko Vujović, Lukša Poklepović i brojni drugi.

Uspjehu akcije pomogli su brojni Hajdukovi navijači, a donacije su stizale sa svih strana svijeta, od Južne Amerike, preko Portugala, do Njemačke, od pojedinaca do Društava prijatelja Hajduka i podružnica Torcide.

Ukupni donirani iznos bit će iskorišten za kupnju medicinskih uređaja i opreme koju će prema svojim potrebama sastaviti KBC Split, a s ciljem opremanja Odjela intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju splitske bolnice koja služi za skrb najtežih bolesnika zaraženih koronavirusom.

“HNK Hajduk Split još jednom zahvaljuje svim donatorima koji su dali vlastiti obol u borbi protiv pandemije koronavirusa SARS-CoV-2 u uvjerenju da ćemo zajedničkim snagama i u ovom slučaju pobijediti,” prenosi hajduk.hr.

DRUŠTVENE MREŽE