Djeca iz cijele Hrvatske trenirala judo u Domu sportova

Djeca, judo

Prvog dana zagrebačkog Grand Prixa 2019 za Hrvatsku je nastupila Tihea Topolovec u kategoriji do 57 kilograma. U prvom kolu zaustavila ju je talijanska predstavnica Samanta Fiandino.

Tihea je ove sezone, radi ozlijede ramena, po prvi put nastupila u lipnju na Svjetskom kupu u rumunjskoj Cluj-Napoci. Tamo je, baš kao i u Zagrebu, izgubila od iste protivnice: “Očekivala sam bolji nastup. Ždrijeb u Zagrebu dodijelio mi je istu protivnicu kao u Rumunjskoj, a njen stil borbe mi ne odgovara. Poradit ću na greškama i još se napornije spremiti za natjecanja koja dolaze.

Njen trener Tomislav Marijanović ukazao je na segmente borbe koje još treba doraditi:

“Tihea nije puno nastupala radi ozljede ramena i osjeti se da joj nedostaje kontinuitet natjecanja i priprema. Moramo još poraditi na tranziciji u parter jer ovakve se greške na ovoj razini natjecanja ne opraštaju. Jednom kad se vrati u natjecateljski ritam vratit će joj se i sigurnost u borbi.”

Uoči finalnog bloka prvog dana natjecanja, na tatami Doma sportova je izašlo oko 300 djece koja se bave judom iz cijele Hrvatske. Na trening s jednom od najuspješnijih hrvatskih judašica, Marijanom Mišković Hasanbegović, te trenerom reprezentacije, Shunom Kondom, došli su djeca iz brojnih gradova, od Pule, preko Rijeke, Splita, Solina, do Đakova, Osijeka, Vinkovaca i drugih hrvatskih gradova.

U subotu na tatami izlazi pet hrvatskih predstavnika. U kategoriji do 70 kilograma nastupit će najbolja hrvatska judašica Barbara Matić. U kategoriji do 81 kilogram borit će se Dominik Družeta, a u kategoriji do 63 kilograma Iva Oberan. U kategoriji do 73 kilograma nastupit će Mislav Krček i Ivo Kovačević.

Finala su na rasporedu od 17 sati.

BORILAČKI SPORTOVI