Dodig osvojio turnir u Pekingu, Mektić i Škugor zaustavljeni u finalu Tokija

Dodig

Ivan Dodig i Filip Polašek su fantastičan tjedan na ATP turniru iz Serije 500 u Pekingu okončali na najbolji mogući način – drugim zajedničkim naslovom, nakon Cincinnatija ove godine.

Hrvatsko-slovačka kombinacija je u završnici nadvisila druge nositelje, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, sa 6:3, 7:6(4). Kubot i Melo su u drugoj dionici vodili s čak 5:2, kod 5:4 propustili i jednu set-loptu na svoj servis, da bi Dodig i Polašek ipak našli put do uspjeha u dva seta i druge pobjede u međusobnim susretima. Do prve su došli upravo u četvrtfinalu Cincinnatija gdje su osvojili i svoj prvi naslov.

Ovim su uspjehom dodatno poboljšali svoj izglede za nastup na ATP finalu, u utrci za London trenutačno drže devetu poziciju!

Francuska kombinacija Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin zaustavila je Nikolu Mektića i Franka Škugora u finalu ATP turnira iz Serije 500 u Tokiju. Drugi su nositelji slavili u dva seta, rezultatom 7:6(7), 6:4. Nikola i Franko su u prvoj dionici imali vodstvo od 4:2, kod 5:4 su servirali za set, no ipak nisu uspjeli povesti.

Hrvatski dvojac ostaje tako na jednom zajedničkom naslovu i to onom iz Monte Carla ove godine. Nakon nastupa u Tokiju, Mektić i Škugor nalaze se na 13. poziciji u utrci za ATP finale u Londonu.

TENIS