Dodig stigao u Madrid, Mektić naglašava važnost parova: Imamo širok kadar, tu moramo tražiti prednost

dodig-hts

Među hrvatskim igračima koji se pripremaju za predstojeći završni turnir Davis Cupa u Madridu posebno ugodne uspomene za Caju Mágicu vežu Nikolu Mektića, jer je upravo u ovom kompleksu osvojio svoj prvi od dosadašnja tri naslova u paru na turnirima iz serije ATP Masters 1000.

“To je bilo prvi put da sam uopće nastupio na tom turniru i odmah ga osvojio. Općenito mi je grad predivan i volim se vraćati u Madrid i Španjolsku, ovdje se odlično osjećam. Igrački mi odgovaraju uvjeti, nadmorska visina ima utjecaj u tome jer je brže. Turnir se igra na zemlji, što ovdje na Davis Cupu neće biti slučaj, ali ukupno se ovdje osjećam odlično.”

Naša reprezentacija ne oskudijeva vrhunskim igračima u paru, jer su čak četvorica u opciji za nastup u Madridu.

“Ne zna se još. Ivan Dodig stigao je iz Londona pa ćemo imati još dan-dva za trening. Mate Pavić je posljednjih tjedana imao problema s leđima, pa ćemo još procijeniti je li sasvim spreman i na temelju toga odlučiti tko će igrati.”

U starom sustavu Davis Cupa, kada je bilo moguće osvojiti pet bodova te je onaj u paru vrijedio 20 posto, sada je situacija drugačija. Moguće je osvojiti najviše tri boda, što znači da onaj iz para vrijedi više.

“Oslabljeni smo u pojedinačnom dijelu zbog ozljede Marina Čilića i tu moramo tražiti prednost. Imamo širok kadar i nadam se da ćemo tu prednost ovdje iskoristiti”, kaže Nikola Mektić.

TENIS