Dođite na spektakularno svečano otvaranje Europskog prvenstva u Spaladium Areni: Spoj vaterpola, kulture i zabave!

Split, 28.08.2022 - Vaterpolo: Njemacka - Hrvatska, utakmica europskog prvenstva, zene

U kolijevci hrvatskog vaterpola – gradu pod Marjanom, u tijeku je 35. Europsko prvenstvo u vaterpolu koje suorganiziraju LEN i Hrvatski vaterpolski savez (HVS). Grad Split i Spaladium Arena domaćini su ukupno 28 reprezentacija (12 ženskih i 16 muških), ali i brojnim navijačicama i navijačima iz svih dijelova Europe, kao i popratnim zabavnim sadržajima u sklopu Jana Vodenog grada, sportsko – zabavnog koncepta koji će biti dio vaterpolske priredbe u Lijepoj našoj.

Uz 92 utakmice koje će iznjedriti nove europske prvakinje i prvake, u Spaladiumu će odjekivati glazbeni taktovi i note nekih od najboljih izvođača na hrvatskoj glazbenoj sceni. Tako ćemo danas, na dan svečanog otvaranja Europskog prvenstva imati ekskluzivnu priliku uživati u koncertu Zorice Kondže, Gorana Karana, Tedija Spalata, Lidije Bačić, Ante Gele i Banovog banda. Mjesto zbivanja je popularni Jana Vodeni grad u sklopu Spaladium Arene, a da biste ušli u isti, potrebno je imati kupljene ulaznice za utakmice toga dana Europskog prvenstva.

Večernji program počinje u 19 sati s utakmicom Grčke i Francuske, u 20 sati na rasporedu je ceremonija svečanog otvaranja Europskog prvenstva s gostima iznenađenja, a nakon toga, slijedi koncert u Jana Vodenom Gradu.

Pozivamo vas da dođete i da svojim prisustvom uveličate svečanu ceremoniju otvaranja Europskog prvenstva u Spaladium Areni, s početkom u 20 sati. Zatim, glasno s tribina uz crveno bijele kockice bodrimo naše vaterpoliste u premijernom nastupu u Spaladiumu i vjerujemo da ćemo slavljenički i s pjesmom okruniti ponedjeljak.

Budite nam dragi navijači Barakudica i Barakuda te dragi gosti u Jana Vodenom gradu!

Budite nam dragi navijači Barakudica i Barakuda te dragi gosti u Jana Vodenom gradu. Ulaznice su u prodaji u sustavu Adriaticket-a i na blagajni Spaladium Arene danas od 10 do 18 sati. Vidimo se!

 

SLAVLJE BARAKUDICA

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija ostvarila je prvu, izvanredno važnu pobjedu na Europskom prvenstvu u Splitu. Slavljem nad Njemačkom 15:8, Hrvatska je na korak do ulaska u četvrtfinale! Sada im naime, točnije u srijedu, valja potvrditi ovaj trijumf punim učinkom i protiv Rumunjske. Time bi osigurale četvrto mjesto u skupini, a to onda znači i četvrtfinale odnosno najveći uspjeh hrvatskog seniorskog ženskog vaterpola na europskim prvenstvima.

35th LEN European Water Polo Championship - Split 2022 - Croatia vs Netherlands

Od prve minute je u bazenu postojala samo Hrvatska. Od kontre za 1:0 koju je isplivala Emmi Miljković i najavila svoju senzacionalnu večer s čak šest golova.

“Odradili smo prvu važnu utakmicu, onu za koju smo se uostalom posebno i pripremali zadnjih mjesec dana. Odradili smo dogovoreno, obrana čvrsta, napad dugački, te pucati u zadnjim sekundama. I to je to,” ozarenog će lica najbolja igračica utakmice, Emmi Miljković.

“Uspjeli smo zaustaviti njihovu najbolju igračicu, ljevakinju što se moglo vidjeti. Ono što je isto vrlo važno je činjenica kako smo imali odgovor na njihovu agresivnu igru. Imale smo mali pad u igri tijekom treće četvrtine, ali nismo sumnjali u sebe te smo izvukli ovu pobjedu. Bravo za sve cure, atmosfera u ekipi je odlična, nikad bolja. Moram se zahvaliti publici što je došla u ovolikom broju. Prevladavala je mala trema na početku, ali istovremeno i užitak. Pred nama je dan odmora koji treba jako dobro iskoristiti. Slijedi Rumunjska, naša druga najvažnija utakmica koju trebamo dobiti potvrditi četvrtfinale. Nadam se da će Spaladium arena i dalje biti ovako popunjena, da će nas bodriti, dati nam vjetar u leda, te biti naš igrač više,” nakon utakmice je rekla Domina Butić.

Jana Vodeni grad
27. – 31. kolovoza

• Subota, 27. kolovoza 2022.
Cca 21:00h – Dj Vangel
• Nedjelja, 28. kolovoza 2022.
Cca 21:00h – Dj Duple
• Ponedjeljak, 29. kolovoza 2022.
Cca 22:00h – Zorica Kondža, Tedi Spalato, Goran Karan, Ante Gelo & Banov Band

• Utorak, 30. kolovoza 2022.
Cca 21:00h – Matija Cvek

• Srijeda, 31. kolovoza 2022.
Cca 22:00h – Mladen Grdović

Sva događanja održavaju se u Vodenom gradu u sklopu Spaladium Arene, a početak koncerata predviđen je nakon završetka zadnje utakmice u danu. Ulaz u Vodeni grad moguć je jedino s ulaznicama za Europsko prvenstvo.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI