‘Doping u vrhunskom sportu’ u petak u Splitu

Blanka, Instagram

Nakon iznimno uspješnog travanjskog skupa u Zagrebu, simpozij ‘Doping u vrhunskom sportu’ održat će se 6. listopada i u drugom po veličini hrvatskom gradu. Domaćin mu je Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, a organizator Hrvatski olimpijski odbor (HOO), čija je Zdravstvena komisija nositeljica glavnih aktivnosti.

Eminentni predavači i zanimljive teme njihovih izlaganja najbolja su pozivnica za sudjelovanje na simpoziju kojeg će pozdravnim govorom otvoriti dopredsjednik HOO-a Željko Jerkov. U prvom dijelu programa o važnosti stalne borbe protiv dopinga govorit će predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a dr. Miran Martinac, na temu dopuštenih sredstava u dopunskoj prehrani mr. ph. Mimi Vurdelja, o anemičnoj hipoksiji u sportu prof. dr. Boris Labar, a na najčešće zamke i pogreške u dopingu u svom će predavanju ukazati dr. Zoran Bahtijarević.

Nakon rasprave i kratke stanke, o postupku doping kontrole i terapijskim izuzećima govorit će doc. dr. Dinko Pivalica, o pravnim dvojbama povezanim s dopingom prof. dr. sc. Hrvoje Kačer, a s popisom zabranjenih sredstava za 2017. godinu nazočne će upoznati dr. Zoran Manojlović.

Završni dio simpozija bit će u znaku okruglog stola pod nazivom ‘Moj pogled na doping’. Sudjelovat će vaterpolski stručnjak Neven Kovačević, proslavljena atletska olimpijka Blanka Vlašić, rukometni trener Petar Metličić, novi košarkaški izbornik Ivica Skelin i naša ponajbolja judašica Barbara Matić.

OSTALI SPORTOVI