Dragan Matutinović odveo vaterpolistice na Europsko prvenstvo: Želimo nekome pomrsiti račune!

Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatske vaterpolistice ispunile su svoj veliki san o nastupu u Barceloni na Europskom prvenstvu. U Splitu su sa 14:9 (4:1, 4:1, 2:4, 4:3) svladale Čehinje i nakon što su slavile u prvom dvoboju 9:6 zasluženo su izborile europsku smotru u srpnju.

“Sretan sam zbog djevojaka. Kada su one sretne onda sam i ja zadovoljan, a one su odigrale zaista odličnu utakmicu. A sada planovi za dalje, prvo da se dobro odmorimo i spremimo za Europsko prvenstvo pa onda tamo pomrsimo račune nekima velikima koji misle da su nedodirljivi,” rekao je izbornik Dragan Matutinović.

Petra Bukić predvodila je Hrvatsku s četiri pogotka, tri je dodala Pavić, dva Miljković i I. Butić, te po jedan D. Butić, Lordan i Balić. Odlična je bila i Ratković koja je u prve dvije četvrtine zabilježila osam obrana. Priliku je među vratnicama dobila i Franka Erak.

“Zadovoljne smo i sretne, idemo na Europsko prvenstvo! Već godinu dana radimo na tome, bio nam je cilj da odigramo ove dvije utakmice kako treba i to smo odradile kako treba, jako sam ponosna na svoje cure. Sada idemo na Europsko prvenstvo napraviti nove rezultate i novi iskorak u hrvatskom ženskom vaterpolu,” izjavila je kapetanica Dina Lordan.

Za Hrvatsku su nastupile Alexandra Ratković, Franka Erak, Emmi Miljković, Lea Saftić, Tereza Balić, Dina Lordan, Matea Skelin, Gloria Badžim, Domina Butić, Petra Bukić, Ivana Butić, Leonarda Pavić, Martina Nadilo. UZ izbornika Matutinovića su stožeru su još i Željko Jozipović, Mia Šimunić, Dunja Bračun, Marta Lukačić.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI