[DRUŠTVENE MREŽE] Legendarni Iztok Puc dobio spomen ploču u Zagrebu: Može biti veliki primjer i uzor!

Iztok Puc

U utorak 22. studenog ispred sportske dvorane Kutija šibica na Trešnjevci otkrivena je spomen ploča legendi hrvatskog i slovenskog rukometa – zlatnom olimpijcu i dvostrukom klupskom prvaku Europe – bivšem članu Zagreba i Celja, velikom Iztoku Pucu.

Iztok Puc je s rukometnim klubom Zagreb u dva navrata osvajao tadašnju IHF-ovu Ligu prvaka (1992, 1993), za hrvatsku rukometnu reprezentaciju nastupio je 65 puta, a bio je član momčadi koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu 1995., broncu na Europskom prvenstvu 1994., ali i kao krunu trofejima prebogate karijere zlato na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

Za reprezentaciju Slovenije igrao je 34 puta, a pamti se njegov nastup i osmo osvojeno mjesto na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. Nakon igračke karijere preselio se na Floridu, gdje je nakon teške bolesti preminuo 20. listopada 2011. u 46. godini života.

“Iztok Puc je bio veliki čovjek, prijatelj i veliki rukometaš, koji je obilježio jednu eru hrvatskog rukometa. Svaku utakmicu igrao je sa velikom požrtvovnošću, nikad nije kalkulirao i niti birao protivnike. Može biti veliki primjer kako se jedan sportaš treba odnositi prema svojoj ekipi i protivniku te uzor svima koji se danas bave rukometom,” kazao je prilikom otvorenja predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, prenosi službena stranica PPD Zagreba.

Idejni začetnici za postavljanje spomen-ploče Iztoku Pucu su: Slovenski dom, Zagreb i Vijeće slovenske nacionalne manjine Grada Zagreba u suradnji s rukometnim klubom Prvo plinarsko društvo Zagreb i uz potporu Grada Zagreba.

Na ceremoniji je bio i Iztokov sin Borut.

DRUŠTVENE MREŽE