Duvnjak: Vidim naš rukomet u budućnosti opet na postolju!

HRV - NOR, Željka Švenda

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je na petom mjestu na Europskom prvenstvu. Nakon prošlog Eura gdje je osvojena bronca, na iduća tri natjecanja Hrvatska je ostala bez medalje, u Riju na Olimpijskim igrama, na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj lani i sada na domaćem terenu!

Nažalost, Domagoj Duvnjak nije nam mogao pomoći…

Lani je otišao na operaciju, oporavak je trajao mjesecima, vratio se na teren u prosincu i u hrvatskom stožeru nisu ga uspjeli sačuvati za najvažnije utakmice. Ozlijedio se u završnici utakmice protiv Srbije, kad je već dvoboj davno bio odlučen!

“Protiv toga se ne može ništa. Ozljede su sastavni dio sporta. Podredio sam sve ovom prvenstvu i onda se dogodi nezgoda. Nadam se kako ću brzo na parket. Ovih 14 dana definitivno mi je najtežih u karijeri. Bilo je to 14 dana razmišljanja, pokušaja oporavka, nažalost nismo uspjeli u tome. List je bolje, ali nisam još sposoban za napore,” rekao je Dule za RTL.

“Imali smo lošu utakmicu protiv Švedske i jedno slabo poluvrijeme protiv Francuske. To nije bilo dovoljno za polufinale. Protiv Švedske je cijela ekipa podbacila. Protiv Francuza skidam kapu dečkima kako su se vratili, to imaju samo prave ekipe. Nažalost, nismo došli do polufinala, ali vidim naš rukomet u budućnosti opet na postolju!”

“Nekad u sportu treba i malo sreće. Treba se puno stvari poklopiti da se dođe do kraja. Nadam se kako će brzo ponovno biti prilike,” poručio je optimistično za kraj. (FOTO: ŽELJKA ŠVENDA/CROSPORT.HR)

RUKOMET