Dvostruka kruna i za odbojkaše Mladosti: Nastojat ćemo unaprijediti našu igru, cilj je Liga prvaka

HAOK Mladost

Odbojkaši Mladosti pobjednici su Kupa Hrvatske, a do trofeja su došli uvjerljivom pobjedom nad Mladost Ribolom iz Kaštela rezultatom 3:0 (25:19, 25:22, 25:12). Mladostaši su ove sezone već osvojili i prvenstvo Hrvatske te su ovom pobjedom, baš kao i Mladostašice, osvojili dvostruku krunu.

‘’Prije svega čestitam mojim igračima na sjajnoj igri i pobjedi. Isto tako, protivniku iz Kaštela čestitam na sportskoj borbi. Ove sezone smo devet puta igrali s Kaštelima, a od toga smo osam puta pobijedili. Logično je da smo bolji tim ali ćemo nastojati unaprijediti našu igru sljedeće sezone. Ciljevi će nam biti različiti, od ulaska u Ligu prvaka do potvrđivanja ovogodišnjih titula. Sve u svemu, zadovoljan sam, puno se radilo. Vidljivo je da su neki mlađi igrači znatno napredovali, a s njima ćemo još puno raditi kako bi jednog dana bili reprezentativci koji će nas dostojno predstavljati u svijetu odbojke,” izjavio je nakon pobjede trener HAOK Mladost Rade Malević.

Marko Sedlacek, MVP finala

HAOK Mladost je najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub, a trofej Kupa Hrvatske u njihove riznice dolazi 21. put.

”Finale Kupa došlo je nakon prvenstva, bili smo dosta iscrpljeni, fizički i psihički. Bio sam malo skeptičan hoćemo li biti spremni, a neki su od nas bili pod temperaturom za vrijeme utakmice. Sretan sam što duplu krunu nosimo u Zagreb i što sam MVP Kupa, ali cijela ekipa je tu dala doprinos,” izjavio je nakon utakmice MVP finala Kupa Marko Sedlaček iz zagrebačke Mladosti.

Mladost i Ribola Kaštela dva su najtrofejnija hrvatska kluba, a zagrebački klub bio je bolji i u finalu prvenstva Hrvatske.

”Čestitam Mladosti na osvojenom Kupu, mislim da smo mi mogli puno bolje odigrati danas. Bili smo blizu na trenutke, ali onda je sreća prešla na njihovu stranu i lako su nas pobijedili. Zadovoljan sam kako smo odradili sezonu, obzirom kako je počela. Još jednom čestitke Mladosti i vidimo se dogodine,” izjavio je nakon utakmice libero Ribole Hrvoje Pervan.

Ovog tjedna u Rovinju se igralo i mlađe kadetsko prvenstvo Hrvatske. Kod kadetkinja naslov su uzele odbojkašice HAOK Mladosti dok su kod kadeta prvaci MOK Mursa – Osijek.

OSTALI SPORTOVI