Europski futsalski sveučilišni spektakl u Splitu: Mladost nam daje inspiraciju, novim idejama i inovacijama želimo dodatno oplemeniti ponudu grada

Najava_foto_2

Split je grad sunca, mora, turizma i sporta, a posebno mjesto pod suncem ovog ljeta, osim turista, imat će studenti i futsal. Tema je 11. Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu, najveći sportski događaj u Splitu za vrijeme turističke sezone koji će okupiti međunarodnu akademsku zajednicu. Ukupno 32 ekipe, 20 u muškoj te 12 u ženskoj kategoriji, osjetit će sve čari grada podno Marjana kroz simbiozu sporta, obrazovanja i turizma.

Vrijeme radnje je od 18. do 26. srpnja 2023. godine, a futsal spektakl će ugostiti dvorane na Gripama i na Poljudu. Uz dolazak više od 700 sudionika, posebno ćemo pratiti hrvatske predstavnike: Sveučilište u Splitu, u ženskoj i muškoj konkurenciji, Veleučilište Edward Bernays u muškoj te Sveučilište u Zagrebu u ženskoj i muškoj konkurenciji, ujedno i aktualne prvake prošlogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Poljskoj.

Najava_foto_1

Ekipe europskih sveučilišta ukupno će odigrati preko 100 utakmica, a uz organizatore Europski sveučilišni sportski savez (EUSA), Hrvatski akademski sportski savez, Sveučilište u Splitu i Splitski sveučilišni sportski savez, žila kucavica ove manifestacije su volonteri. Posebno draga i marljiva bića proizašla iz dugogodišnjeg volonterskog programa Unisporta (najmasovniji volonterski program u Europi), upisat će preko 15 000 volonterskih sati u ovu priču. Tradicija je na strani domaćina, futsal je sport koji veže neraskidivu emociju te iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika. Vrijednost hrvatskog akademskog sporta nebrojeno puta dosad na međunarodnim scenama je došla do izražaja pa ne sumnjamo da srce još jače kuca na domaćem terenu. Brojni članovi sveučilišnih futsal ekipa ujedno su i profesionalci na terenu, a time i najbolji primjer razvoja dualnih karijera. Motivacije im ne nedostaje pa ne čudi odgoda ljetnog odmora i dolazak najjačih sastava u Split.

Sveučilište u Splitu poznato je po iznimnim standardima u svakom segmentu pa tako i u sportskom. Velika je podrška rektora Dragana Ljutića splitskim ekipama, ali i cijelom događaju:

“Iznimno sam sretan i ponosan što ovakva europska manifestacija nastavlja niz događaja koje smo i ranije organizirali pod okriljem Europske sveučilišne sportske asocijacije. Sport nas spaja, sveučilišni sport je sve popularniji, a mladost nam daje inspiraciju. Već sad mogu reći da s nestrpljenjem očekujemo dolazak svih ekipa u srce Splita. Budite sigurni, tu smo za vas. Nezaboravne uspomene prožete splitskom energijom, iskrom akademskog sporta i bezbrižnim trenucima, ono su za što vjerujem da će biti najljepši suvenir svim sudionicima“, istaknuo je rektor splitskog Sveučilišta, prof. dr. sc. Ljutić.

Kao što smo već spomenuli, da se natjecanje odvija po planu i programu, da se nastavi niz dobitnih kombinacija, da detalji budu besprijekorni, zaduženi su organizatori uz beskrajnu pomoć i podršku volontera. Nebrojeno puta dosad, u njihovoj neiscrpnoj radionici kreirani su veličanstveni događaji. U čemu je tajna uspjeha te odakle im čelična volja i obilje energije, odgovorio je Toni Gamulin iz Unisport tima: “Čast nam je što ponovno možemo biti u potpisu jednog ovakvog međunarodnog događaja u našem gradu, na ponos svima, a prvenstveno studentskoj populaciji. Domaćinstvo EUSA futsal prvenstva potvrda je višegodišnjeg kvalitetnog rada cijelog našeg tima. S novim idejama i inovacijama želimo dodatno oplemeniti ponudu grada Splita za vrijeme ljetnih mjeseci, odnosno promovirati Split kao turističku i akademsku destinaciju. Vjerujemo da ćemo i ovaj put opravdati ukazano povjerenje te povezati sve segmente ove međunarodne manifestacije u jedan uspješan mozaik.“

Najava_foto

Ne preostaje nam ništa drugo nego uputiti poziv dragim našim Splićankama i Splićanima da u svojim kalendarima od 18. do 26. srpnja upišu EUSA futsal, a (ne)podnošljive vrućine bit će lakše uz užarene terene i ‘škripu’ parketa.

“Ako se držite hlada, onda vam preporučujemo da nas pratite na Instagramu i da svakodnevno budete u tijeku s najnovijim vijestima. Poželite nam sreću i vidimo se,” poručili su vrijedni organizatori iz Unisporta.

NOGOMET
Tagged with: ,