Fenomenalni Petar Gorša osvojio svjetsko srebro, Miran Maričić uzeo broncu!

Gorša, Maričić

Petar Gorša osvojio je srebro, a Miran Maričić broncu u disciplini zračna puška 10 metara, na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Changwonu!

Gorša je ove godine osvojio europsku broncu i ovo mu je apsolutno najveći rezultat karijere.

Iskusni Bjelovarčanin je u finale ušao s osme pozicije, ali je sjajnim nastupom u borbi za odličja stigao do naslova svjetskog viceprvaka s 247.5 krugova, 0,9 manje od zlatnog Rusa Kamenskija. Borba se vodila sve do posljednjeg hica.

Marčić je lani osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka, a 20-godišnjak je do finala u Južnoj Koreji stigao sa šestim rezultatom. U završnici je osvojio brončanu medalju s 0,5 krugova prednosti ispred Kineza Zichenga Huija.

Plasmanom u finale 28-godišnji Gorša i 20-godišnji Maričić osigurali su dvije olimpijske norme za Hrvatsku u Tokiju 2020. godine!

Olimpijski pobjednik u trapu iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz bio je nadomak plasmanu u finale Svjetskog prvenstva, ali je nakon dodatnog raspucavanja završio na sedmoj poziciji, dok su se u borbu za medalje plasirala šestorica strijelaca. Anton Glasnović je sa 120 pogodaka zauzeo 17. mjesto dok je aktualni olimpijski pobjednik u ovoj disciplini iz Rio de Janeira Josip Glasnović sa 116 pogodaka završio na 57. poziciji.

(Foto: Instagram)

OSTALI SPORTOVI