‘Fićo’ u Kielceu po želji legendarnog Dujšebajeva: “Siguran sam kako ću se vratiti u Zagreb, ovo nije zbogom nego samo doviđenja!”

Ivić, PPD Zagreb

Filip Ivić, dugogodišnji vratar PPD Zagreba i povremeni hrvatski reprezentativac, svoju perspektivnu karijeru nastaviti će u redovima poljskog Kielcea, gdje su posljednjih godine dubok trag već ostavili hrvatski vratari, legendarni Venio Losert i Marin Šego, koji će od iduće sezone braniti za mađarski Pick Szeged.

Vive Tauron Kielce, za koje trenutno nastupaju Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Denis Buntić i Šego, pokušat će ove sezone na Final Fouru Lige prvaka u Kölnu stići do europskog naslova.

Popularni ‘Fićo’, ljubimac zagrebačke publike, u sport je krenuo trenirajući paralelno karate i rukomet, a ljubav prema lopti a kraju je presudila i usmjerila ga među vratnice.

U svojoj je karijeri 23-godišnji Ivić prošao kroz sve uzraste i dobne kategorije rukometnog kluba Zagreb te je u redovima istog redovno osvajao državna prvenstva i nacionalne kupove.

“Ovo je za mene jako emotivan trenutak na koji sam se dugo spremao, ali koliko god da se spremaš i znaš da rastanak mora doći u trenutku kada se to i dogodi naprosto ti nije lako. Sve što imam stekao sam svojim radom, a uvjete za dobar rad, za učenje od najboljih i napredovanje u karijeri omogućio mi je rukometni klub Zagreb. Želio bih se zahvaliti Upravi kluba koja je uvijek bila korektna prema meni i mojoj obitelji, svim trenerima s kojima sam imao čast raditi i od kojih sam imao priliku učiti. Jednom čovjeku posebno, a to je naš trener vratara Mario Kelentrić koji je sa mnom i Stevanovićem provodio više vremena nego s vlastitom djecom i koji je pokazao nevjerojatno puno strpljenja kako bi jednom mladom golmanu ukazao na sve njegove nedostatke i kako bi mu prenio veliko znanje koje je u svojoj bogatoj karijeri stekao. Hvala mu na tome, a ja znam da je preda mnom još puno rada, učenja, odricanja i dokazivanja. Hvala mojim menadžerima Andreju Goliću i Senjaninu Maglajliji što su u meni prepoznali talent i što su krajnje profesionalno vodili i nastavljaju voditi brigu o mojoj karijeri. Na kraju bih se najviše želio zahvaliti svojim dečkima iz svlačionice, mojim suigračima zbog kojih sam bio bolji igrač i koji su mi bili potpora u najtežim trenucima,” kazao je nakon što je odigrao zasad posljednju utakmici u dresu PPD Zagreba u EHF-ovoj Ligi prvaka Filip Ivić, prenosi službena klupska stranica PPD Zagreba.

Dobre igre u dresu mlađih kategorija Zagreba osigurale su mu vrlo rano i reprezentativni poziv, pa je Filip tako postao kadetski prvak (Crna Gora 2010.) i juniorski viceprvak Europe (Turska 2012.). O njegovim liderskim osobinama dovoljno govori i činjenica da je bio kapetan kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske.

“Imao sam važeći ugovor još dvije sezone, ali kada je stigla ponuda Kielcea sjeo sam za stol s ljudima iz Uprave kluba, direktorom Ančićem i glavnim menadžerom Jovićem te smo zajedno zaključili kako je u mom najboljem interesu da napustim Zagreb i karijeru nastavim u redovima poljskog prvaka. Trener Kielcea gospodin Dujšebajev te predsjednik kluba Bertus Servaas pokazali su velik interes za mojim dovođenjem i na koncu smo sjeli, sve dogovorili i sklopili četverogodišnju suradnju. Siguran sam da ću se jednog dana vratiti u svoj Zagreb i da ovo nije posljednje što sam odigrao u najdražem dresu. Recimo to ovako. Ovo nije zbogom, samo zasad doviđenja,” poručio je Ivić.

Potvrda sjajnog rada stigla je 2012. godine kada je Filip Ivić stao među vratnice prve ekipe rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Od tada pa do sada, u posljednje četiri sezone, Filip je osvojio sva hrvatska prvenstva i kupove, SEHA Gazprom ligu 2012. godine te je u dva navrata sa suigračima izborio plasman među osam najboljih momčadi Europe.

U istom je periodu zaradio i poziv za seniorsku reprezentaciju Hrvatske s kojom je osvojio brončanu na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2013. godine.

“Filipu zahvaljujemo na svemu što je napravio noseći naš dres, u prvom redu na velikoj profesionalnosti, poštenom radu i skromnosti čak i u trenucima kada je pružao svoje najbolje partije. Filip je bio i uvijek će ostati naše dijete, izdanak naše škole rukometa i stoga mu kao sportski roditelji možemo samo poželjeti svu sreću ovog svijeta, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Na koncu, samo da ponovim ono što je i Fićo rekao – sigurni smo da će se jednoga dana vratiti i karijeru zaključiti tamo gdje je sve i počelo,” kazao je povodom odlaska Filipa Ivića direktor rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb Ante Ančić.

RUKOMET