Financijski plan HOO-a za iduću godinu iznosi 218,5 milijuna kuna, u punopravno članstvo primljeni Hrvatski cheerleading savez i Hrvatski powerlifting savez

Blanka Vlašić HOO

Tradicionalno uoči božićno-novogodišnjih blagdana Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stavlja ‘točku na i’ događajima u sportskoj godini i objavljuje planove i projekcije za nadolazećih 365 dana. Tako je u hotelu The Westin u Zagrebu održana 26. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora HOO-a, a potom i 62. sjednica skupštine, na kojoj je za novu dopredsjednicu HOO-a imenovana proslavljena atletska olimpijka Blanka Vlašić. Naime, najbolja hrvatska i ponajbolja svjetska skakačica u vis svih vremena u rujnu je postala predsjednicom Komisije sportaša HOO-a, a osobi na toj dužnosti, prema Statutu HOO-a, predviđeno je i dopredsjedničko mjesto u nacionalnoj olimpijskoj udruzi. Blankin prethodnik na obje spomenute dužnosti bio je sjajni veslački olimpijac Damir Martin, kojem je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio na dobro obavljenom poslu u prethodnom mandatnom razdoblju. Podsjetimo, Blanka Vlašić je početkom listopada izabrana i u članstvo Komisije sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Budući da su trenutačno uz predsjednika Matešu još dvije dopredsjednice (Morana Paliković Gruden i Sanda Čorak) te jedan dopredsjednik (Željko Jerkov), Blanka Vlašić ocijenila je svoju novu dužnost dodatnim velikim iskorakom za hrvatski ženski sport i ravnopravnost spolova u sportu. Osim nje, novi članovi skupštine HOO-a iz redova Komisije sportaša su srebrni tokijski gimnastičar Tin Srbić i višestruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec.

Skupština HOO-a prihvatila je prijedlog Programa javnih potreba sporta državne razine i Financijski plan HOO-a za 2022. godinu u iznosu od 218,5 milijuna kuna, kao i Projekt priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaš(ic)a na Igrama XXXIII. olimpijade u Parizu 2024. godine te izmjene i dopune Pravilnika o kategorizaciji sportaša, skupa s kriterijima kategorizacije po sportovima.

U punopravno članstvo HOO-a primljeni su dosadašnji pridruženi članovi Hrvatski cheerleading savez i Hrvatski powerlifting savez.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: ,