[FOTO] Olimpijski prvaci osvojili filmsko platno: 10 jakih braće Sinković!

Valent Sinkovic, Antonela Susak, Manuela Sinkovic, Martin Sinkovic

Kratki dokumentarni film ’10 jakih’ o uspjesima veslačke Braće Sinković govori o svakodnevnom trudu i odricanjima na putu do najsjajnijeg odličja – olimpijskog zlata

Brojna publika na premijeri velikim je pljeskom ispratila ekipu dokumentarnog filma 10 jakih, ali i njegove glavne junake – Martina i Valenta Sinkovića.

Film o nepobjedivom dvojcu koji je zajedničkim snagama doveslao do brojnih trofeja na platnu je okupio ne samo Braću Sinković, nego i njihovu obitelj, kolege veslače, trenere i ostale sportaše koji su tijekom godina pratili njihove korake do uspjeha.

Iako životni put Braće Sinković nije bilo lako sažeti, kroz svjedočenja ovih velikih sportaša i njihovih bližnjih ispričana je lijepa priča o trudu i odricanju koji su rezultirali ostvarenjem najvećeg sna – olimpijske medalje. Sam naslov filma 10 jakih, što u svijetu veslanja označava veslačku komandu, sugerira da je riječ o ostvarenju koje malo toga prepušta slučaju. Kao što su istaknuli i članovi filmske ekipe, film je nastojao što realnije prikazati svakodnevni život sportskih šampiona, s naglaskom na pozitivnu poruku koja stoji iza njihovog uspjeha – vjeri u sebe, duševnoj snazi i spremnosti na odricanja. 29 uzastopnih pobjeda, uključujući olimpijsko zlato s olimpijade u Rio de Janeiru, rezultati su koji uistinu govore sami za sebe.

Dio filma 10 jakih sniman je u Hrvatskoj, na lokacijama zagrebačkoga Jaruna, u domu braće Sinković, na Peruči i u Zadru, a dio u talijanskim gradovima Pizzi i Vareseu te u švicarskome Luzernu. Također, u film su uvrštene i snimke iz Francuske, Njemačke i Nizozemske. Redatelj je Martin Smerdel, scenarij potpisuje Renata Miličević a za produkciju je odgovorna Red Bull Media House.

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije film će premijerno moći vidjeti 18. svibnja na HRT1 s početkom u 21 sat. (Foto: Tomislav Može/ Stephan Bednaic)

VODENI SPORTOVI