Futsal Dinamo slavi rođendan, počinje borba za ‘online’ titulu: Zabava za navijače u ovim teškim vremenima

Fusal Dinamo

Na današnji dan prije točno osam godina, osnovan je Futsal Dinamo! Klub pokrenuli Dinamovci i futsal zaljubljenici po modelu jedan član jedan glas.

“Imamo još puno želja za ostvariti, a znamo da svi skupa možemo i do našeg zajedničkog cilja. Naravno, na rođendan se prisjećamo i naših prijatelja koji nas gledaju i bodre s nebesa. Našeg osnivača Čulje, kao i Capija i Oskara. Idemo u nove izazove!”


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

32 igrača krenula u borbu za prvi Dinamov online turnir, Futsal Dinamo ima čak 6 predstavnika! Jučerašnjim ždrijebom započeo je prvi Dinamov online turnir u FIFA 20 na kojem sudjeluje 32 igrača, od kojih jedan stiže iz susjedne Bosne i Hercegovine tako da možemo reći kako se radi i o međunarodnom turniru . Neke utakmice šesnaestine finala već su odigrane, a polufinala, utakmica za 3. mjesto i finale prenosit će se na našem YouTube kanalu, u nedjelju (22. ožujak) od 18 sati. Na turniru sudjeluje čak šest igrača Futsal Dinama. Najmlađi od njih je Joško Budeč, inače limač Futsal Dinama kojem je ovo prvi nastup u ulozi igrača naše e-sport momčadi (zanimljivo, na turniru sudjeluje i njegov otac, inače naš ponosni član i navijač ). Još jedan debitant u dresu e-Futsal Dinama je Josip Purgar, član naše U11 momčadi, ujedno i sin legende kluba Domagoja Purgara. Preostala četvorka dobro je poznata, Tomislav Špiljar je povjerenik kluba i bivši junior, Tomislav Hercigonja je naš seniorski golman na privremenom radu u Petrinjčici, a najviše nade za naslov polažemo u Filipa Novaka i Andriju Vrcana (osvajača turnira u Dubravi), naše juniore koji su se ove godine već okitili naslovom prvaka juniorske lige Sjever. Napomenimo kako na turniru sudjeluje još nekoliko izvrsnih igrača FIFA-e, ali i naših navijača iz cijele Hrvatske. Tijek turnira možete pratiti na Facebook i Instagram stranici e-Futsal Dinama, a u nedjelju od 18 sati možete pratiti utakmice u izravnom prijenosu na našem YouTube kanalu (stisnite ‘subscribe’).

Objavu dijeli Futsal Dinamo (@futsaldinamo)


Futsal Dinamo je i jedini hrvatski sportski klub koji ima i svoju e-sport momčad, organizirao je prvi Dinamov online turnir u video igri FIFA 20 koji se igra od 20. do 23. ožujka.

Na turniru sudjeluje 32 igrača, a polufinala, utakmica za treće mjesto i finale prenosit će se u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Futsal Dinama.

“Kao jedini hrvatski sportski klub koji ima svoju e-sport momčad, pokrenuli smo ovaj online turnir kako bismo zabavili naše navijače u ovim teškim vremenima samoizolacije i kako bismo im malo odvratili misli od vijesti s kojima smo, nažalost, svi okruženi posljednjih tjedana“, rekli su nam iz Futsal Dinama.

Futsal Dinamo, e-Dinamo, Vrcan i Novak

Na turniru sudjeluje čak šest igrača e-momčadi Futsal Dinama, a iz kluba su izjavili kako im je namjera održavati online turnire u Fifi na tjednoj razini.

Futsal Dinamo pokrenuo je svoju e-sport momčad 6. studenog 2019. na članskom turniru u Fifi, a prvi službeni nastup e-Dinamovi igrači imali su 12. studenog prošle godine na stadionu Maksimir. Prvi trofej osvojio je Andrija Vrcan na turniru u Dubravi, lani u listopadu.

NOGOMET