Garibović ostao bez medalje, Bujas-Čelan u posljednjoj sekundi borbe osvojila broncu: Ovo je početak moje nove karijere!

Bujas

Ana Marija Bujas-Čelan osvojila je broncu u teškoj kategoriji (+68 kg) na Europskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu. U taktički vrlo zahtjevnoj borbi pobijedila je Crnogorku Draganu Konjević s 3-0.

Bujas-Čelan pobjednički udarac nogom u glavu vrijedan tri boda ostvarila je u posljednjoj sekundi borbe, upravo u trenutku kad su se suci pripremali za preglasavanje koje je trebalo presuditi pobjednika.

“Sjajno smo otvorili dan, presretna sam zbog ove bronce, koja je na neki način početak moje nove karijere”, uz suze radosnice istaknula je Ana Marija Bujas-Čelan koja će poslijepodne biti i dio ekipe koja se protiv Bugarske također bori za brončano odličje.

Enes Garibović izgubio je susret za broncu u kategoriji do 75 kg. Uspješniji je bio Stanislav Horuna s 1-0. Iskusni Ukrajinac iskoristio je Enesovu nepažnju polovicom borbe za jedini osvojeni bod, što naš reprezentativac u ostatku nastupa nije uspio nadoknaditi.

“Peto mjesto na seniorskom EP je dobro – za sada…”

“Sljedeći put idemo na medalju. što smo činili i ovaj put, ali nedostajalo je malo sportske sreće i koncentracije”, istaknuo je Enes Garibović.

Danas još od naših Ivan Kvesić (-84 kg) u finalu protiv Talijana Martine Michellea i Alessandra Hasani (-55 kg) protiv Ukrajinke Anželike Terljuge.

BORILAČKI SPORTOVI