Gem Set Hrvatska na Šalati

GSH_vizual (1)

Samo nas nekoliko dana dijeli do početka prvog izdanja humanitarnog i sportskog događanja Gem Set Hrvatska. SRC Šalata će u srijedu, 12. lipnja okupiti najpoznatija imena i ikone hrvatskog sporta, a razlog je i više nego dovoljan – vratiti osmijeh na lice djeci iz Tordinaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji! Lista sportaša koja će zaigrati tenis u parovima sve je veća, a nakon službenog ždrijeba, koji će se održati u narednim danima, doznat će se i raspored parova po grupama. 24 sportaša, 12 parova, 4 natjecateljske grupe u super tie-break teniskom formatu – Gem Set Hrvatska, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, najavljuje jedinstveni spektakl u samom srcu Zagreba!

Andrej Kramarić, Lovre Miloš i Marijo Možnik pridružili su se već najavljenim sportskim velikanima, a na listu tenisača upisali i Iva Majoli, Jelena Kostanić Tošić, Tena Lukas, Mate Delić, Lovro Zovko i Ivan Ljubičić. Dolazak su već potvrdili i Luka Modrić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

Početak programa predviđen je u 12 sati kad se otvara Tennis Village s organiziranim besplatnim radionicama za djecu pod vodstvom trenera TK Top Spin i hrvatskih teniskih zvijezda. U podne će krenuti i sportske radionice u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Na centralnom teniskom terenu u 14 sati, posjetitelje i ljubitelje tenisa očekuje ekshibicijski meč naših proslavljenih tenisača, a u 16 sati započet će natjecanje u grupama. Format turnira je super tie-break, a u četiri grupe zaigrat će po tri para sastavljena od jednog tenisača i drugog vrhunskog sportaša. Velika završnica, polufinalni i finalni meč, započet će u 18 sati. Program će završiti dodjelom nagrada, a na Šalati će tijekom dana biti još drugi brojni zabavni sadržaji kao mogućnost upoznavanja i fotografiranja sa svojim sportskim idolima.

Jedan od njih je i Andrej Kramarić, hrvatski nogometni reprezentativac koji je također potvrdio svoje sudjelovanje na turniru: “Izuzetno mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovom humanitarnom projektu i biti među svim ovim velikim sportašima. Prikupljena sredstva bit će iskorištena za izgradnju sportskih igrališta, a ja se iskreno nadam da ćemo to ostvariti vrlo brzo, kako bi se djeca mogla uključiti u sportske aktivnosti te živjeti zdravije i veselije“, poručio je Krama, koji s nestrpljenjem iščekuje službeni ždrijeb koji će odlučiti s kojim će profesionalnim tenisačem ili tenisačicom zaigrati u sljedeću srijedu.

To može biti i Iva Majoli, najbolja hrvatska tenisačica svih vremena koja je 1997. godine u Parizu osvojila Grand Slam turnir Roland Garros. “Nisam ni najmanje dvojila oko sudjelovanja jer je riječ o uistinu posebnom projektu u organizaciji Zaklade Marin Čilić. Sigurna sam da će Šalata taj dan biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će atmosfera biti sjajna. Čula sam da se svi sportaši ozbiljno pripremaju za natjecanje tako da jedva čekam da izađemo na teren i zaigramo meč za djecu Hrvatske.”

Boje vaterpola branit će igrač HAVK Mladost i hrvatski reprezentativac Lovre Miloš. Prepoznatljivu kapicu i bazen zamijenit će reketom, a koliko je vješt u tenisu pokazat će već sljedećeg tjedna na Šalati: “Iznimno mi je drago što ću na jedno popodne reprezentativne pripreme zamijeniti igranjem tenisa. Iako nisam neki veliki talent, dat ću sve od sebe da pružim što bolji otpor Marinu i ostalim hrvatskim sportašima. Projekt koji je pokrenula Zaklada Marin Čilić je zaista hvalevrijedan i sretan sam što ću biti dijelom te priče.“

ZAKLADA MARIN ČILIĆ

Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje ekshibicijski teniski turnir u parovima, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata te gledatelji pred malim ekranima. Prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u deset razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu.

Ulaznice za veliki sportski spektakl na SRC Šalata mogu se osigurati putem sustava ulaznice.hr. Cijene ulaznica kreću se od 80 kuna do 300 kn, ovisno o odabranoj poziciji, a dostupne su i VIP ulaznice koje uključuju potpisanu majicu te ulaz na službeni koktel party.

Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1000 djece. Samo u ovoj godini dodijeljeno je 15 stipendija mladim, talentiranih sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su tri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, donacijom je potpomognut i teniski kamp za djecu u Vukovaru.

TENIS