Gojo ostvario pobjedu karijere, Čilić u dramatičnom okršaju stigao do 40. slavlja u Davisu Cupu: Ovo treba doživjeti!

HTS, Mario Ćužić

U kvalifikacijskom dvoboju za završni turnir Davis Cupa Hrvatska je u Zagrebu povela protiv Indije s 2:0. Prvi je bod za našu reprezentaciju izborio Borna Gojo protiv Prajnesha Gunneswarana (3:6, 6:4, 6:2), da bi zatim Marin Čilić u dva tie-breaka, rezultatom 7:6(8) i 7:6(8), pobijedio Ramkumara Ramanathana.

“Ovo je moja najveća pobjeda, takva će biti i svaka sljedeća za reprezentaciju. Nakon izgubljenog prvog seta sam rekao sebi: Ne može biti gore. Moraš nešto promijeniti u igri kako bi se rezultat okrenuo. Na sreću, tako je i bilo,” rekao je nakon susreta Gojo.

U dvoboju Čilića i Ramanathana nije viđeno oduzimanje servisa (svaki je igrač imao po dvije break-lopte i to u drugom setu) pa je odluka padala u 13. gemu. Indijac je u oba tie-breaka propustio set-lopte (u prvom kod 6:5, u drugom kod 7:6), što je Marin na kraju iskoristio za proslavu jubilarne 40. pobjede u Davis Cupu.

“Ramanathan je igrao na jako dobroj razini, fenomenalno servirao i puno ‘miksao’ u igri. Ušao je u meč znajući da nema što izgubiti. S druge strane, lijepa je spoznaja da sam u meču u dva seta zabio 20 asova, osjećao sam se stvarno moćno na servisu. Mislim da je najvažnije da smo prvog dana osvojili dva boda, što smo i priželjkivali. Još jednom moram pohvaliti Bornin nastup i prvu pobjedu u Davis Cupu. Taj je bod ujedno i najvažniji u cijelom susretu,” smatra Marin Čilić.

“Moj prvi dan na izborničkoj klupi ja bio nezaboravan, ovo treba doživjeti. Prije sam na Davis Cupu bio blizu reprezentacije, ali kao gledatelj. Ovo je fantastičan osjećaj. Hvala dečkima,” pun je dojmova sa svoje premijere bio izbornik Vedran Martić. Subotnji program počinje u 15 sati susretom parova za koje su s naše strane nominirani Mate Pavić i Franko Škugor.

“Sastav para zasad ostaje kako je i prijavljen, vidjet ćemo hoće li biti nekih promjena,” dodao je izbornik.

(Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS