Gorica ipak igra na svom stadionu

Velika Gorica

HNK Gorica priprema se za početak povijesne sezone i utakmicu HT Prve lige protiv Rijeke na Rujevici, u subotu 28. srpnja s početkom u 21 sat.

U drugom kolu Goričani su trebali gostovati u Koprivnici, ali su odlukom Izvršnog odbora HNS-a, kojeg je član i čelnik Gorice Nenad Črnko, zamijenili domaćinstvo pa će se dvoboj protiv Slaven Belupa igrati na Gradskom stadionu, 4. kolovoza s početkom u 17.30 sati.

Utakmica 11. kola između istih protivnika igrat će se u Koprivnici.

“S obzirom na to da smo u rekonstrukciju glavnog travnjaka uložili velika sredstva, odlučili smo zatražiti zamjenu domaćinstva. Radovi kasne zbog čestih padalina i nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su zadesili Koprivnicu posljednjih mjesec dana pa smatramo da je bolje biti strpljiv, nego riskirati i u drugom kolu igrati u Koprivnici i tako potencijalno uništiti ovo veliko ulaganje. Zahvaljujemo klubu iz Velike Gorice što nam je izašao u susret,” rekao je direktor kluba Zvonimir Šimunović.

Do zamjene je došlo zbog kašnjenja u obnovi terena u Koprivnici pa i nema nekog drugog izbora nego da se utakmica odigra u Velikoj Gorici.

Prema rasporedu, svoju domaću utakmicu trećeg kola HT Prve lige protiv Intera iz Zaprešića, Gorica bi trebala igrati 11. kolovoza

U dobivenoj licenci HNS-a prijavljen je stadion Maksimir.

U četvrtom kolu Gorica 18. kolovoza gostuje na Poljudu kod Hajduka, dok je 15. rujna na rasporedu domaći dvoboj protiv Dinama. Nadamo se kako će taj spektakularni dvoboj igrati na svom Gradskom stadionu, odnosno, kako će rasvjeta u koju se ulaže proračunskih deset milijuna kuna ‘poreznih obveznika’, na temelju kreditnog zaduženja Gradskog vijeća Velike Gorice, biti gotova!

NOGOMET